top of page
  • hej388

SOCKERFRITT BARNKALAS

Idag firade vi äntligen Jonathan med alla hans små vänner och deras fina mammor. Jag känner mig riktigt rörd över att se hur fina människor vi har i vår närhet. Eftermiddagen bjöd på stoj, mammaprat och paketöppning. Och ett mumsigt fikabord, såklart. För bara ett år sedan kändes det till snudd på omöjligt att få ihop en kalasmeny utan socker, jag saknade det mesta: recept, inspiration och tro på att det skulle gå hem hos våra gäster. Jag var en newbie och saknade självförtroendet i köket helt enkelt, idag har jag lärt mig att det bästa man kan göra för att bli ”varm i kläderna” är att helt enkelt bara släppa loss och våga prova -oavsett i vilket område man pratar om! Det man vill bli bra på måste man våga prova och öva på. Kosten har stor betydelse för mig och i vår familj, och numera vill jag att det ska vara en självklarhet att få bjuda våra nära och kära på den under kalasfikat och festmåltider. Så jag började öva helt enkelt och idag är jag så oerhört stolt över att inte bara ha fått ihop ett kalasbord utan SOCKER, men även GLUTEN och MJÖLK (undantag brownien som innehöll en mörk chokladkaka med 72%-ig kakaohalt, men även den går att välja vegan/sockerfri variant). Resultatet? Otroligt goda, saftiga och lyckade kalasverk som alla kommer göras igen. Och antagligen igen och igen och igen och igen. Jag samlar på mig inspiration överallt ifrån, plockar upp recept och improviserar ihop nya. Jag är nöjd över hur jag fick ihop ett riktigt gott fikabord som passar både liten som stor, proppat med nyttig näring och innehållandes en fin mix av sött, syrligt, fräscht, gräddigt, fruktigt och chokladigt. Samtliga recept kommer jag naturligtvis dela med mig av under kommande dagar (vissa är fortfarande bara nedkluddrade på post-it-lappar) men jag är för ivrig för att inte dela mig av vad för gott som fanns på fikabordet under dagens ettårskalas:

Chokladbrownie med svarta bönor Raw kokosglass Bananmuffins med chokladfrosting Raw citronbollar Raw chokladbollar Raw snöbollar Raw Avokado- & Aprikosbollar Kiwis Majskrokar

En nöjd liten kille somnade vid åtta ikväll, efter bus och gofika. Och det värmer mitt mammahjärta från djupet. Här kommer en liten bildbomb från dagens kalasbord, håll tillgodo och håll utkik för recept inom de närmaste dagarna.

Love and light, Louise
30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page