top of page
  • hej388

SUPERMAT FÖR SUPERUNGAR!

Idag skulle jag vilja tipsa om några produkter som inte bara har underlättat vår vardag och resa -utan även ligger mig som mamma så väldigt nära hjärtat. Vid det här laget vet ni att det för mig är ett självklart val att enbart ge min son ekologisk, ren, näringsrik och naturlig mat. I min värld platsar helt enkelt inte besprutade råvaror, knasiga tillsatser, socker och e-nummer i den mat våra barn ska äta. Att laga egen mat från grunden i all ära, men ibland så är det så oerhört skönt att kunna plocka fram något färdigköpt. Jag vet inte hur många gånger jag har stått och lusläst innehållsförteckningar på barnmat i hopp om att hitta något som faktiskt är bra, alltid lika besviken över dessa tillsatser som måste tryckas i dem. Känner ni igen frustrationen? Tills jag i somras äntligen hittade det jag sökte – ALEX & PHIL! Ett svenskt barnmatföretag som skapar riktigt bra och krav-märkta smoothiesar och gröt utan juicekoncentrat, ris, rismjöl, syrareglerande medel (så som askorbinsyra), salt eller socker. Istället har de enbart valt ekologiska råvaror såsom bär (havtorn, nypon, blåbär, björnbär och hallon med mera), frukt, äkta juice, havre, amarant, rapsolja och kryddor. Gissa om jag blev lyrisk? Att min son dessutom älskar dem (de är verkligen goda, kan hända att jag själv har råkat äta en och annan…) har gjort det till en favorit i vår familj. Och inte minst har det underlättat något enormt under resan att kunna ta fram en färdig gröt eller smoothie till Jonathan utan att behöva tumma på näringsinnehållet (vi fyllde hans handbagage med dessa små ”räddare-i-nöden”). I dagsläget har de två smoothiesar, en med blåbär, björnbär, hallon och vanilj och den andra havtorn, hallon, mango och passionsfrukt. Samt en gröt med smak av äpple och kanel. Alla tre stående favoriter hos vår unge herre!

ALEX & PHILs ambition är att skapa ärlig barnmat av högsta kvalitet som faktiskt smakar hemgjort och som är minst lika nyttig som den mat man själv lagar. De har funnits sedan 2015 och är ännu relativt nya på marknaden, vilket gör att de ännu inte finns i alla matbutiker. Saknar du dem i din lokala mataffär så kan du som kund efterfråga dem (vilket jag gör i alla matbutiker jag besöker) då kundkraft är oerhört effektivt. Tills dess kan du enkelt beställa hem dem från deras webbshop www.alexphil.se (fri frakt vid köp av minst 3 st 6-pack).

Ytterligare en sak som bidrar till att de ligger mig så varmt om hjärtat är att de jobbar hand i hand med välgörenhet. För varje såld portion skänker de ett bidrag till ett mål mat som går till ett behövande barn någonstans i världen och i höstas skänkte de större delen av sitt lager till Röda Korset i Ungern för att hjälpa barn på flykt. Sådant tycker jag är så oerhört fint.


I samarbete med Alex&Phil

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page