top of page
  • hej388

BLAND HALLON & RINGBLOMMOR!

Vi tog en landet-dag idag. Eftersom att mina morföräldrars trädgårdsland svämmar över av våra odlingar spenderade jag timvis med att plocka hallon, sallad och ringblommor. Dessa hallon alltså, vilket superbär det är! Helt proppat med näringsämnensom både är antiinflammatoriska och motverkar cancer och hjärtsjukdom. I veckan kommer ett riktigt smarrigt hallonrecept på bloggen så håll utkik.

Min ringblomsodling har växt sig så fantastiskt fin och idag var det dags för ytterligare en stor skörd av hundratals blommor som nu har avbladats och ligger på tork innan de ska läggas i fin vegetabilisk olja. Slutdestinationen är att bli ekologisk ringblomssalva. Ringblomman är nämligen trädgårdens superblomma med makalöst läkande egenskaper på hud. Har ni dessa ljuvliga blommor växande i er närhet? Ta genast in och lägg bladen på tork så ska ni så småningom få ett enkelt recept på härlig salva.

Tänkte även passa på att tipsa om två enkla frukostalternativ som är två favoriter här hemma. 1. Min äggröra där jag mixar ägg, en skvätt kokosmjölk, kryddmått gurkmeja och örtsalt, så gott! Och 2. Enkel Hallon/Chiasmoothie där jag tar 3 dl hallon, 0,5 dl kokosmjölk och 1 msk chiafrön som jag mixar och låter stå i 20 minuter. Kroppen får sig en rejäl näringsstart på dagen! Ha en fin kväll härliga ni!27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page