top of page
  • hej388

Cheesecake med mango & passionsfrukt

Okej, förbered er på något himmelskt i efterrättsväg! Krämig vaniljcheesecake möter fräschheten och den syrliga touchen i mango och passionsfrukt! Denna goding är enklare att göra än du tror och kommer bli en garanterad favorit hos många med ”exotisk smak”. Går garanterat hem även hos den mest sockerinbitna! 😉 Grunden är LCHF, men jag skulle klassa den som LCHF liberal då den innehåller mango och för att göra den anpassade efter den kosten så välj björksocker eller sötströ som sötning!

Bakar du den? Lämna gärna en kommentar och berätta hur Du gillade den! ♡


Botten

110 gram smör (eller kokosolja)

3 dl mandelmjöl

2,5 msk sötning (kokossocker eller björksocker exempelvis)

1 krm salt av bra slag

Smält smöret/kokosoljan i en kastrull och blanda i mandelmjöl, sötning och salt. Bred sedan ut på en plåt och in i ugnen ca 5-10 min tills den fått fin färg. Låt svalna och smula sönder, platta till en jämn botten i en springform (jag har en lite mindre storlek). In i kylen sålänge.

smeten

200 gram färskost (Arla har en eko utan tillsatser)

2 ägg

2 dl grädde

0,75 dl sötning (jag har honung)

1 mogen mango

1/2 tsk vaniljpulver

(garnering 2 passionsfrukter + 1/2 mango)

Ta fram tre skålar. I Skål nr 1 visar du äggvitorna fasta. I skål nr 2 vispar du grädde fast men inte klumpig. I skål nr 3 vispar du äggulor, sötning, färskost, mixad mango och vaniljpulver. Vispa sedan ner skål nr 2 i nr 3 och rör sedan försiktigt (men ordentligt blandat) ner nr 1 i nr 3. Blanda om ordentligt , häll över smulbotten och frys i minst 4 timmar. Ta fram ca 15 min innan servering. Garnera med en halv mango mixad till puré i ett fint lager över cheesecaken och sprid ut innehållet från passionsfrukterna över. Njut!!!

680 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page