top of page
hej388

Detoxa med svart lemonad

Första tipset av veckans SUPERSOMMAR-tema som är utrensning och detox är en fantastiskt effektiv hälsodrink som jag kallar Svart lemonad. Den är inte lika läskig som sin färg, utan smakar inte mycket mer än starkt citronvatten. Effekten däremot är läskigt effektiv då den renar din kropp på tungmetaller, bakterier, virus och annat skräp som sedan följer med ut i avföringen. Den ”magiska” ingrediensen är aktivt kol. Aktivt kol är nämligen ett helt fenomenalt (och naturligt!) superämne som kan absorbera (upp till 100 gånger sin egen vikt) andra kolbaserade föroreningar som är vanliga i bekämpningsmedel, växtgifter, plast och andra industriella gifter och miljögifter. Dessutom binder det upp klor, virus, bakterier och giftiga slaggämnen. Uppskattningsvis kan daglig användning av aktivt kol reducera kroppens giftbelastning med över 60 procent. Aktivt kol är mycket mild i tarmen och skadar inte heller tarmens slemhinna. Istället rengör det tarmarna och är bra för att binda till sig giftiga gaser. Koldrinken har poppat upp som USAs senaste stora hälsotrend, men har funnits inom hälsa och vård i flera årtusenden. Aktivt kol har använts i hälsosyften i över 3000 år i bland annat den kinesiska medicinkulturen och Ayurveda som såväl vår moderna hälsovård där man bland annat använder aktivt kol vid överdoser för att få ut drogerna ur kroppen. Aktivt kol kallas även för världens äldsta detox. Min koldrink kallar jag för Svart Lemonad, den smakar mest citron och ger kroppen en enkel men rejäl avgiftning. Drick gärna 3-4 dagar i sträck för störst detox-effekt. Kolet hittar du på närmaste apotek eller på Apotea för 120 kr/75 tabletter.

Viktigt att tänka på! – Aktivt kol binder främmande ämnen som medicin och kosttillkott, så se till att ha minst 2 timmar mellan din kol-drink och intag av medicin/kosttillskott. – Drick mycket vatten! – Ta tillsammans med mat, gärna fiberrik.


SVART LEMONAD

1 glas

4 dl kallt vatten

1/2 eko citron (saften)

3 tabletter aktivt kol (750 mg)

ev. en skvätt flytande honung

Börja med att stavmixa vatten, citronsaften och ev. lite honung. Häll upp i glas, mortla koltabletterna och blanda i. Drick!

101 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page