top of page
  • hej388

FESTLIG HALLOWEENFIKA-INSPIRATION

Lagom till att november strax byter av oktober så känns det passande med att naturen nu övergår från färgglad och strålande solsken till ruggigt, kalt och kallt. Hösten är vemodig, jag älskar dess första livfulla fas men är mindre fan av dess kyla och mörkare del som kommer precis sådär innan vintern. Tur att det även är säsongen för mysbelysning och levande ljus. Det ruggiga vädret passar dock perfekt till Halloween, som egentligen är först på tisdag enligt amerikanska mått mätt, men firas här lite närsom i oktobers slutskede känns det som. Vi bjöd ihop Jonathans vänner på en ruggigt mysig Halloweeneftermiddag med fikebuffé och lek igår, vilket blev riktigt uppskattat och trevligt av såväl liten som stor! Och idag tänkte jag inspirera med vad man kan slänga ihop till Halloweenbuffén. Vi satsade på mellis/fika då gästerna kom direkt ifrån jobb och förskola. Med en orientalisk touch!

Den matigare delen blev pizzabullar (nytt recept, en ny favorit!), en pumpa som kräks ut tre röror (guacemole, aubergineröra och hummus)  med pitabröd, nachos och grönsaksstavar. Medan fikabiten (som också blir rätt matig och mättande tack vare sitt härliga näringsinnehåll) blev raw chokladmousse med spöken i, raw cupcakes med smak av morotskaka, spindlar med smak av apelsin/choklad och pumpklementiner (skalade klementiner med en stav gurka i). Ikväll kommer receptet på raw cupcakes och imorgon ”den kräkande pumpan” med sina tre röror samt instruktioner. 


Spindlarna är då ena grymt goda apelsin/chokladbollar (recept kommer) och kan ju såklart skapas av vilka rawfoodbollar som helst. Bara skär till små stavar morot och stick i som ben.

Min raw chokladmousse med spöken (receptet kommer) och spökena klipper snabbt till av lite hårdare papper.

118 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page