top of page
  • hej388

FREDAGSLISTAN

Hej underbara ni! Efter två intensiva inskolningsveckor i raketfart så provar vi nu att låta Jonathan vara på förskolan själv i fem timmar. Mammahjärtat är på helspänn… Har gjort ordning kontoret här hemma, planerar höst och skriver in recept. Och så tänkte jag att vi skulle försöka komma in i rutinen med fredagslistan igen!

VECKANS BÄSTA: Känslan av extra energi som har tillkommit i min kropp sedan jag började springa regelbundet. Den är obeskrivligt välkomnad då jag som småbarnsförälder förbrukar upp min energipott rätt snabbt om dagarna (och nätterna)!

VECKANS SÄMSTA: Känslan i mammahjärtat under de tuffa tillfällena av inskolningsprocessen på förskola. Pjuh! Vi försöker verkligen att inte skynda på, försöker känna av och känna in – men onekligen så uppstår situationer då det känns jobbigt för J. Vi har varit tillsammans dagligen i 3,5 år, såklart att det är en stor omställning och den måste få ta tid…

VECKANS ROLIGASTE: Igår blev det bestämt att vi fyrar av ett drömmigt retreat i vår på en plats som jag i många år önskat kunna ta med er till. Det känns kul, häftigt och pirrigt. Thailandsresan i november föll ju som de flesta av er vet isär då hotellet vi planerade att vara på fick en hel del tråkiga problem under våren, och jag är ytterst kräsen med vart dessa retreats ska få ta plats. Ni betalar mycket pengar, då ska ni få riktigt mycket valuta för pengarna! I vår har jag själv utformat ett retreat som har pirr-i-magen-känsla. Endast 14 platser, det ska vara personligt och genuint rakt igenom! Maten kommer vara ekologisk och vegetarisk (en av de viktiga delar jag eftersökt). Platsen kommer vara en dröm för de flesta. Hela upplägget kommer vara en magisk upplevelse och innehålla många ”once- in-a-lifetime”-vibbar. Åh, nu kommer jag ju knappt kunna hålla mig… Men, jag har bestämt att släppa det direkt efter Mallorca-retreatet i september – så skriv upp den 25e september i kalendern, för då släpper jag platserna!

VECKANS BOKTIPS: Hälsorevolutionen av Maria Borelius, en fantastisk bok där författaren på ett lättillgängligt sätt har bearbetat fram riktlinjer till ett hälsosammare liv. Med just antiinflammatorisk kost och leverne i fokus, vilket jag har insett är precis det jag själv har levt efter dessa dryga fyra år som välmående efter min sjukdom!

IDAG: Efter förskolan så åker vi ut till min mormor på landet, äter bananplättar (som J har beställt) och hämtar Vivianna. Sedan ska jag trycka in en löptur när Simon har kommit hem (det ska tydligen bli regn, men jag taggar ändå, behovet är stort) och så fredagsmys. Middagen blir rester av matpaj med pesto och kvällens filmbeställning är ”Hockatonka” (eller Pochahontas i större folkmun). Till det sistnämda väntar rawfood bollar med bl.a. jordnötssmör, hampa och chia.

HELGEN: Lördag = min egen förmiddag. Ashtangayoga i stan klockan 08.00 följt av loppisrunda. Som jag längtar! Sedan väntar festligheter då min svägerska fyller stort. Kul! Sedan väntar familjemys, vilket jag välkomnar med öppna armar!

Hoppas att ni får en helt fantastisk helg! Och glöm inte att vila, återhämta och känna efter vad just du behöver mer av just nu. Kram!

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page