top of page
  • hej388

FREDAGSLISTAN

VECKANS BÄSTA: Men också kanske tyngsta är att jag nu ser hur tung stressen har varit sedan i höstas, och att även om det nu bara är efterdryningar så ligger allt det som det resulterade i kvar. Min akilleshäl är stress, då börjar jag gambla med sömn och snart därefter mat. Och så är jag ute ur rutiner och balansen börjar vackla. Så mänskligt. Även om man jobbar med att hjälpa andra hitta hälsobalans, så mänskligt. Jag ignorerade alla varningssignaler i mina unga år, maten var kolhydratsbaserad och processad, sömnen under all kritik och stressen påtaglig. Resultatet blev en autoimmun sjukdom som ledde till att akutoperation av min sköldkörtel och en stund senare blev jag utmattningsdeprimerad. Kroppen orkade inte mer, reservtanken var tom och det blev totalt motorstopp. För att jag utnyttjade dess styrka och kärlek. Men så fort jag började att genuint ta hand om den igen så förlät den mig på stört. Därefter är den starkskör. Stark att klara det mesta, men skör för att den tydligt säger ifrån när dess behov blir misskötta. Och varje gång lär jag mig något nytt om vad som fungerar och inte för mig. Det bästa denna vecka är att jag insett att jag energimässigt har nått botten och aktivt behöver ge mig själv en rejäl vändning. Nästkommande månader kommer därför all fokus läggas på våra älskade barn men också läkning, ladda energi och bygga styrka. Strikt paleo-mat i läkande syfte, yoga och meditation. Jag kommer skriva mer om planen av mat och näringsboost i början av veckan!

VECKANS BOKTIPS: En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité. En fantastisk skilldring om den inre längtan att hitta sin tillhörighet och kampen att få passa in i det land man är född i på grund av att ens utseende vittnar om annan härkomst. Väldigt fin. Sträckläsnings-varning!

HELGEN: Imorgon beger vi oss till pappas landställe i skärgården. Snön ligger djup utmed vattnet, grillen står redo, snowracern är inpackad i bagaget och en kladdig kladdkaka (nytt recept) står i kylskåpet. Och så kör jag sociala media-fritt för tredje helgen i rad.

Ha en fantastisk helg! ♥


Helgmyset fixat och lilleman är redo att hugga in!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page