top of page
  • hej388

Godaste vitlöksbrödet (lchf & paleo)

Om det är något jag ÄLSKAR i matväg och som länge var svårt att komma över när jag gick över till glutenfritt så var det ett riktigt gott, segt och saftigt vitlöksbröd… Men allt går att fixa! Numera har jag ett ny favorit som uppfyller mina kräsna krav precis – samtidigt som det faktiskt är riktigt hälsosamt! Så om du, som jag, älskar vitlöksbröd och försöker äta hälsosnällare – gör dig själv en stor tjänst och baka dessa omgående! Jag har utgått ifrån mina fluffiga frallor och ett amerikanskt recept, perfekt då de är fria från gluten och jäst, samt är både LCHF & PALEO. Och så smakar de sååååå ljuvligt gott!


VITLÖKSBRÖD 10 mindre bröd Brödet: 1,75 dl mandelmjöl 2,5 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1/2 tsk flingsalt 1 tsk äppelcidervinäger 1,5 dl kokande vatten 2 äggvitorVitlökssmöret: 50 gram smör 1 msk persilja 1/2 vitlöksklyfta 1/4 tsk salt

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och flingsalt i en skål. Koka upp vattnet och häll ner äppelcidervinägern och äggvitorna medan du vispar med elvisp till en fast smet. Dela degen i 10 bitar som du rullar i ca 10-12 cm korv-liknande längder (ha gärna fuktade händer med vatten/olja). Lägg sedan bröden på en bakplåstklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Om de låter ihåliga när du knackar dem på undersidan är de klara. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 minuter. De är färdiga när de låter ihåliga när man knackar på undersidan.Medan du gräddar brödet kan du passa på att göra vitlökssmöret genom att blanda ihop alla ingredienser. Låt brödet kallna innan du delar dem längst med och breder på vitlökssmöret. Höj värmen till 225 grader och grädda bröden i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.

286 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page