top of page
  • hej388

HELG & HUSPLANER

Det är sen förmiddag, våren lockar med sina ljuva strålar bakom de mörka molnen som dansar över söndagshimlen och från vårt kök doftar en mustigt god pulled beef i vår lergryta. Själva såsen som omger den grova köttbiten och förväntas sätta smak på hela härligheten är ett av mina senaste experiment. Imorse, medan jag bakade våra favoritfrallor (som råkar vara fria från gluten, mjölk och ägg… MUMS) skrollade jag google för såsrecept och kom fram till att det är roligare att trolla fram något nytt som inte innehåller halvfärdiga ingredienser och socker. Jag återkommer med hur resultatet blev. Ni som följer mig på instagram @organicbymommy kan nog förstå ironin när jag säger att jag oväntat nog slängde i mango i såsen, jag har nämligen varit och rensat Ica’s hylla med ekologisk mango ren som denna vecka säljs för en tia styck… För er som ska dit idag: Passa på att plocka med er några hem, i veckan bjuder jag på riktigt goda mangorecept. Det är så jag numera försöker tänka, jag har inte bara en strikt köplista när jag går till affären utan snarare plockar jag med mig de eko-varor som har kampanjpris för veckan och utgår ifrån dem när jag lagar mat eller kommer på recept. Det gör vår ekologiska kost mer ekonomisk. Och då jag älskar mango, så har jag 12 stycken som ligger i kyl + frys och väntar på att få bli till härliga smakupplevelser.

Igår var jag med min kära barndomsvän Malin på klädbytardag, för ett år sedan hade jag en fördom om att second hand-kläder använda av andra människor enbart kunde vara ofräscha och urtvättade, eller komma från en gammal garderobshylla bortglömd sen 80-talet. Tanken väckte avsmak. Numera vet jag bättre och tycker att det är fantastiskt att gå på klädbytardagar, speciellt med barnkläder, det är både riktigt ekonomiskt, bra för miljön med återvändning och så finns det många fina plagg som knappt är använda att fynda. För på samma sätt som jag själv är väldigt noga och rädd om våra kläder så finns det mängder med människor därute som behandlar sina på samma sätt och sedan säljer dem för en tiondel av inköpspriset. Igår fann jag en jeansskjorta, tjocktröja, tisha från Baby Gap och vår favoritmössa från PoP till Jonathan. Allt för en ynka femtiolapp. Och sedan en urfin Stokke tripptrappstol i fint skick, helt i trä och läder, som han ska ha hos min mormor för 300 SEK. 🙂

Nu ligger Jonathan sovandes i sin vagn på altanen, Simon diskar i köket till ljudet av Kent och jag kom nyss hem från produktionsstudion. En stor beställning av eko-kärlek ska gå iväg till en av våra personliga favoritbutiker imorgon, det är alltid kul! Nu sitter jag och kikar på Hemnet, vi letar efter ett större hus än det vi har och längre ut på landet. Vi drömmer om en egen liten idyll med ängar runt hörnet, ekohöns i trädgården, en stor ekoodling och ett större produktionshus på vår tomt så att jag kan jobba ”hemifrån” med vårt företag. I veckan ska vi på en visning av en mindre gård, håller tummarna. I sökandet har vi tagit ett, för oss stort, beslut att sälja vårt underbara parhus redan innan vi hittat vår lilla lantidyll. Så imorgon ska jag ringa runt till de tips på mäklare vår vänskapskret har gett oss och inom två veckor räknar vi med att lägga ut det till försäljning. Jag älskar detta hus, det har liksom en mysig karaktär i varje rum och vi har under dessa år många fina minnen härifrån. Det är så fint, men det är helt enkelt inte rätt läge för oss att bo i ett samhälle. Nu hoppas jag att en ny familj snart kan få möjligheten att kalla det för sitt och fortsätta berika det med nya fina minnen.

Love, Louise Organic by Mommy Idag ger jag mina fötter lite extra kärlek och pepp. Planen är att låta dem springa för första gången på två år idag och dessutom i mina barnfotaskor. Spännande..

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page