top of page
  • hej388

Jordgubbssaft utan socker

Jag är egentligen inte någon saftdrickare, men visst behöver vi ha ett riktigt gott recept jordgubbssaft utan vitt socker?! I mitt recept har jag valt att halvera mängden vitt socker och ersätta det med kokossocker. Är kokossocker verkligen nyttigt undrar ni kanske? Mitt svar är att det inte är lika onyttigt som vitt raffinerat socker, då kokossocker faktiskt innehåller näringsämnen och enbart har GI 35 jämfört med socker som har 100. Och ska man ändå dricka saft så tycker jag att det gott och väl ska finnas ett nyttigare alternativ!


JORDGUBBSSAFT 5 dl 10 dl jordgubbar (10 dl motsvarar ca 500 g) 2 dl vatten 1,5 dl kokossocker

Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp. Låt koka i ca 10 min. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären. Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 min. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner kokossockret och rör tills det löst sig. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna. Förvara saften kallt. Håller i ca 2-3 veckor utan problem!

404 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page