top of page
  • hej388

MANIMALA – MINA FAVORITMALAS & RABATTKOD

Ända sedan jag började yoga har det förknippade yogahalsbandet, mala, fascinerat mig. Innan jag visste betydelsen och den starka gamla traditionen bakom dessa 108 pärlor tyckte jag bara att de var fantastiskt vackra att se på. När jag sedan introducerades för innebörden av dessa halsband, att de är en del av meditationens fantastiska under och kan laddas med positiva mantran drogs min uppmärksamhet åt dem ytterligare. För ett par månader sedan hittade jag dessutom ett svenskt märke vid namn ManiMala som tillverkar helt makalöst vackra malas. Klicka här för att komma till deras hemsida! Vad är en mala?  Mala är ett halsband med 108 stenar/pärlor som sedan länge har används inom yoga och meditation. Betydelsen bakom dessa 108 stenar är stor och förknippad med de 108 största energikanalerna vi har i vår kropp. Men om man ser till en förenklad beskrivning av varför du använder din mala i en meditation så kan man säga att det agerar som hjälpmedel för dig att fokusera dina tankar. Att fysiskt kunna ta på något (de 108 stenarna, en i taget) när du mediterar gör det enklare för dina tankar att stanna centrerade än att skena iväg.

Hur använder jag en mala? Sitt i meditationsställning med ögonen slutna. Håll malan i din högra hand. Lägg den över långfingret och räkna med tummen. Pekfingret är utsträckt och ska inte röra vid malan. Du börjar vid den stora kulan, kallad meru, och räknar till du gjort hela varvet. Sen vänder du och räknar åt andra hållet om du vill göra mer än 108 gånger. Repetera mantrat tyst eller högt, en gång för varje kula och synkronisera med din andning. Det finns många olika mantran att använda, beroende på vad man vill uppnå*. Eller går det bra att bara räkna 1-108.

*Du kan både välja mantran i sanskrit (OM är det vanligaste) eller skapa ett eget, så som ”jag är bra som jag är”.

Samtliga av Manimalas halsband och armband designas och skapas av dem själva av underbara stenar laddade med så mycket härlig och kraftfull energi. Min mala Enlightening (på bilden nedanför) är skapad av jade, agat och rå bergskristall – en kombination som sägs ge bäraren mod, stärker självkänslan och skapar positiv energi. Jag älskar mitt och använder det nästan dagligen (även min son verkar ha en dragning till det, då han väääääldigt gärna vill använda det när mamma har den runt halsen 🙂 ) !

Ett stort julkappstips – till dig själv eller någon du tycker om som också är yogafrälst är utan tvekan en mala från ManiMala. För mig betyder mina malas väldigt mycket, och att då veta att de faktiskt är skapade på svensk mark under bra förhållanden känns som en viktig faktor. Att de som driver Manimala dessutom är fantastiskt trevliga och hjälpsamma gör det hela till ännu mer självklart val!

Uppger ni koden OBM20 när ni betalar så dras dessutom 20% av på ert köp och rabattkoden gäller ända fram till jul. Visst är det fantastiskt?! ♥


i samarbete med det fantastiska företaget Manimala

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page