top of page
  • hej388

MOTIVATION

Vi har redan pratat om detta på Instagram, om hur oförtjust jag är av dessa påtryckande påhitt att man ska prestera fram en snygg kropp snabbt efter en förlossning. Framförallt för att det är synd att man som mamma ska behöva ta kraft och tid från sin dyrbara och påfrestande bebisbubbla till att fokusera på hur man ser ut.

Jag äger ingen våg men skulle gissa att min kropp gick tillbaka till sin startvikt rätt snabbt efter förlossningen. Men med en mysigt mjuk form. Detta, att kroppen skakade av sig vikten av sig självt, är jag övertygad om hör ihop med en bra kost. Att bygga en hälsosam livsstil där man hittar in i rutiner att äta näringsrik mat gör det enklare att möta en graviditet utan övervikt. Men jag har inte lagt en tanke på att lägga energi på mitt utseende som nybliven mamma. Tvärtom.

Jag tänker istället att det är smartare att spara in den kraft och tid det tar att tänka på sitt utseende under denna period till viktigare ändamål. Som att psykiskt orka med vaknätter, fungerande amning, det nya livspusslet och att njuta av sin nya familj. Och istället invänta motivationen till träning och hälsofokus av sig själv, när allt har hunnit landa.

Där är jag nu! Hittills har jag inte fått in en endaste yogastund i våra snart sex veckor av sönderhackad sömn, tvåårstrots och att hitta in i rollen som flerbarnsmamma. Och då är jag yogalärare. Jag har levt större delen i mjukiskläder och pyjamas, med avskavt nagellack och håret i en konstant halvdan toffs . Och varje gång jag har gått förbi spegeln så har jag gett mig själv en komplimang, så som hur stark, fantastisk eller fin min kropp är. En mental high-five istället för kroppshets helt enkelt! Jag har lagt all min energi på att orka må så bra som möjligt utan den sömn som min kropp så väl behöver, samtidigt som jag ska ta hand om två små barn. Allt annat har fått ligga på is. Tills nu. För helt plötligt har känslan av lust fyllt min kropp till max.

Innan jag blev gravid var min kropp i sitt vältränade esse, med lena muskler och stark kondition. Jag kände mig attraktiv inifrån och ut, vilket är en fantastisk känsla. Och det är just den känslan som motiverar mig. Nu känner jag sådan enorm längtan efter att få investera i 100% kost som jag mår bra av och fysisk träning som kan hitta hem i den vardag vi har just nu. Jag tänker hemmaträning, promenader, yoga och mammamage-övningar. Och att så småningom få plocka upp löpningen igen. Jag är nyfiken på att lära känna min nya kropp och har som mål att bygga den riktigt stark. Min motivation ligger inte i en specifik vikt, utan i att bli en så stark, välmående och glad mamma som jag bara kan. ♡ 

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page