top of page
  • hej388

SPONTAN UTFLYKT

TACK för responsen ni gav på inlägget jag postade i förrgår, ni är fantastiska! Att ha ups and downs är ju det mest mänskliga som finns och att faktiskt våga highlighta det på forum där människor helst gärna väljer att visa den del av livet man känner stolthet inför, känns rätt. Vi behöver mer mänsklig inspiration!

Dagen idag är den tredje av inskolning på förskola, vilket såklart har präglat veckan till det yttersta. För första gången under dessa 3.5 år har vi nu behövt börja sätta väckarklocka och vi närmar oss nya rutiner i vår familj. Det känns som jag tidigare skrev välkomnat, men jag kan samtidigt inte hjälpa att känna de där instinktiva rädslorna som så krampaktigt finns i föräldrahjärtat. De som kommer med detta nya territorium, Såsom om vårt barn kommer få vänner, känna trygghet hos de pedagoger i hans nya tillvaro och känna trivsel i största allmänhet. Jag tänker att vi får gå på känslan av vår upplevelse under inskolningen och att den får ta precis så lång tid som det behövs för att känna trygghet.

I eftermiddag när Simon kom hem så packade jag och Jonathan ihop oss och åkte till Kolmårdens djurpark. Vi var där i måndags men hann inte åka linbanan, vilket var hans största önskemål och gjorde därför en spontanutflykt ikväll. Då vi bor så nära har vi årskort, och ja, detta med huruvida man ska stödja djurparker eller ej har varit ett stort ämne för oss här hemma. Det vi har landat i är att Kolmården känns som en av de bättre platserna, vi känner flera som jobbar där och deras passion för djur och hållbarhet är minst sagt stor. Det plus det faktum att barnen faktiskt får större kunskap, förståelse och respekt för djur genom besöken avgjorde vårt val att stödja dem genom att besöka parken. Och om jag ska vara ärlig kommer vi oftast inte längre än till Bamses värld… Ikväll gjorde vi det enkelt för oss, plockade upp thaimat på vägen dit, åkte linbana (att sväva över trädtopparna med vattnet i sikte var hur harmoniskt som helst), lekte i deras stora lekpark och åt maten i bilen innan hemfärd. Jag hade tagit med tandborste och han slocknade för kvällen innan vi lämnat området.

Nu ska denna mamma svara på mail och planera helgens uppdelning av jobbprojekt, hemmafix och familjehäng. I perioder med mycket saker som ska hinnas med måste jag ha det som ska göras uppradat framför mig för att strukturen ska bli bra. ❤

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page