top of page
  • hej388

VECKANS LISTA

Känner att veckans fredagslista har kommit efter ett antal veckor, men idag på en lördag är det dags igen – så vi döper om den provisoriskt till ”veckans lista”.

VECKANS VIKTIGASTE: I måndags när vi kom till Kalmar bestämde jag och min halvsyster oss för att gå ut och käka lunch med barnen. Vi hann bara komma in på restaurangen innan en kvinna sätter i halsen och personalen förtvivlat står och slår henne i ryggen utan resultat. När jag fick se det satte jag ner Vivianna på golvet, föste bort personalen och drog upp kvinnan i mina armar, som nu hängde över bordet utan att få luft, och gjorde ”heimlisch-manövern”. Efter fyra-fem hårda grepp fick jag bort matbiten och hon kunde kippa efter luft. Ni förstår mitt adrenalinpåslag va? När hon sedan lugnat ner sig och kom för att tacka så landade det i mig, vilken fantastisk tur det är att jag har den kunskapen. Och hur viktigt det är att sprida budskapet om att fler borde lära sig hjärt- och lungräddning med mera. När jag var tolv år gick jag en dag varje vecka i vår stads bradkårs ungdomsprogram där vi lärde oss mängder av viktiga kunskaper. Just ”heimlisch-manövern” (dvs räddningsmetoden när någon sätter i halsen) var en av dem och med den har jag redan räddat en kvinna i Thailand när jag semestrade som 15åring med min familj. Att veta vad man ska göra i nödsituationer är oerhört viktigt och att få lite basic knowledge om diverse olika metoder är idag enklare än någonsin. Använd Youtube om du inte har tid för kurs!

VECKANS SÄMSTA: På måndag skulle vi på efterlängtad husvisning av ett hus nära havet. Vi har nu letat efter ett nytt hem i fyra år utan resultat. Huset vi skulle se fick magen att pirra, men… det såldes innan visning. För utgångspris och utan förvarning, suck för husletandets berg- och dalbana av hopp och förtvivlan.

VECKANS BOK: Mikael Persbrandt: Så som jag minns det skriven ihop med Carl-Johan Vallgren. En rå och brutal berättelse om att nå botten och att ta sig upp igen. Utelämnande och stark.

JUST NU: Om en timma väntar födelsedagsfest hos min mamma och man, mys!

HELGENS HÖJDPUNKT: Imorgon fyller jag år! Och till skillnad mot tidigare år så tänker jag skala ner alla krav jag så lätt skapar när vi ska ha gäster, dvs nu då inte spendera hela dagen med storstädning eller matlagning. Utan köra på fräscha, lättlagade sallader och någon god, snabb efterrätt. Däremot så älskar jag att bli firad och kan knappt hålla mina fingrar borta från kylskåpet där Simon gömt en mystisk grön påse som absoluuuuut inte får röras….

VECKANS EGENLYX: Tidigt imorse startade jag dagen med en yogaklass på Sandvikens brygga, med morgonsolen i ansiktet och kluckande vatten under oss. Min vän Jenny leder dessa fantastiska klasser varje lördagmorgon hela sommaren – ett hett tips om ni ska till Norrköping/Kolmården i sommar (klicka här för att komma till hennes fantastiska studios hemsida).

VECKANS RECEPT I REPRIS: Min himmelskt goda rawfood glass sandwich. Sååå god! Klicka här för recept.

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page