top of page
  • hej388

Bananscones


Jag skulle vilja börja med att tacka för den fina respons som gårdagens viktiga inlägg fick. Jag blir så glad av era pm och kommentarer. Gårdagen gick i ett och vi gjorde om huset från bombnedslag till välstädat. Idag väntar en heldag i köket med styr inför morgondagens festmiddag då jag fyller år. Har en hel del roliga recept laddat! (: Och idag vill jag presentera mina nyttiga men ÅH så smarriga BANANSCONES – utan gluten, mjölk, socker eller ägg. Detta supermumsiga recept är perfekt både till liten och stor.

BANANSCONES

2-4 portioner

– 2,5 dl havregryn (glutenfria)

– 2 dl havremjöl (mixa havregryn med handmixer)

– 1 dl bovetemjöl – 1,5 dl mandelmjöl

– 1 tsk salt

– 2 tsk bakpulver

– 1,5 tsk fiberhusk/psyllium

– 75 g smör eller kokosolja i fast form

– 3,5 dl vegetabilisk mjölk (jag kör hemgjord havre/cashewmjölk )

-1-2 bananer (gärna riktigt mogna)

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C.

Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke.

Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. Om du använder kokosolja var försiktig med dina varma händer så att oljan inte smälter för mycket, det kan vara bättre att köra ingredienserna i matberedare.

Tillsätt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.

Låt degen svälla i ca 10 minuter. Mosa bananerna och blanda i ordentligt.

Forma två runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper. De kan vara riktigt kladdiga och smetiga, ingen fara kör på!

Skåra varje bröd i 4 delar med en kniv och nagga ytan med en gaffel.

Grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen.

NJUT! Skriv gärna om ni bakat dem och vad ni tyckte!


134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page