top of page
  • hej388

BLOMKÅLS-SUSHI

FREDAG BETYDER MYS I OMÅTTLIGA MÄNGDER… Eller två slitna småbarnsföräldrar som somnar innan kl 21 med god (och snabb) mat i magen. För ett par veckor sedan slängde jag och Kristen ihop en rysligt god sushi -utan ris! Vi gjorde dem i makis (rullar) och även om de var lite bökiga att skära i så blev de minst lika goda som ”vanlig” rissushi, men man slipper en hög sockersötat ris. En riktig nyttomåltid med andra ord. Detta ska jag se till att laga ikväll!

Gudomligt god rislös sushi ”Receptet” är väldigt enkelt och det enda som sätter stopp för innehållet är din fantasi. Jag älskar Philadelphia- + Californiamaki och gjorde helt enkelt utifrån det. Exempel på innehåll: – Kallrökt lax – Crabsticks – Avokado – Gurka Philadelphiaost (ÅH, det är så gott i sushi!) – 1/2 Blomkålshuvud – Sjögräsblad (finns i matbutiken)/salladsblad att rulla dem i Hacka blomkålen i små, små bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ”bred” på blomkålen på sjögräsbladet/salladsbladen/laxen i ett tunt lager (detta istället för ris). Lägg i mitten gurkan/avokadon/önskat innehåll som en vertikal linje rakt över, dock inte för tjock. Bred på philadelphiaosten över ”strecket” av gurka/avokado/önskat innehåll. Rulla sedan försiktigt ihop, vira in i folie och låt ligga i kylen någon timme. Ta bort foliet och skär rullen i bitar försiktigt. Så gott!



27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page