top of page
  • hej388

Blomkålspizza med parmasan

Tänkte bara kika in med ett riktigt mumsigt pizzarecept som inte bara är gott för smaklökarna utan även näringsmässigt. Så här kommer mitt recept på en nybliven favoriträtt här hemma. Och då pizza är en perfekt kylskåpstömmare, då man kan använda i princip vilka rester som helst som topping så är det ett perfekt alternativ när man inte kommer på vad man ska göra till kvällsmat. Min son älskade pizzan ljudligt igår så idag ska vi slänga ihop en plåt till då den tar väldigt liten stund att göra. Perfekt för liten + stor, LCHF/Lowcarb/Cleaneating/Paleo/Vego. Provar ni att göra den -berätta vad ni tyckte! 🙂

Ikväll eller imorgon är det äntligen dags för mitt projekt att bli verkligen. Så kul!!! Jag tänkte berätta mer här då så ni får en ordentlig inblick, men det ska med små (och roliga) medel göra människor gladare och mer positiva -med bättre självkänsla. Och det riktar sig till alla! 🙂


BLOMKÅLSPIZZA 1 plåt 3 dl riven blomkål 0,5 dl mozzarella 0,5 dl parmesan eller liknande ost, jag tar GranA Padano 1 ägg 0,5 tsk havssalt 1 vitlöksklyfta 1,5 tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika lite peppar

Sätt på ugnen på 200 grader. Börja med att riva blomkålen och koka upp lite lätt. Ta bort vatten och mixa ihop den med resterande ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Bred ut på bakplåtspapper på en plåt och använd gärna olja på händerna för att det inte ska kladda fast. Du vill ha den tunn. In i ugnen i ca 15 min eller tills den börjar få en gyllengul färg. Ta på tomatsås/passerade tomater + topping (vi har ofta mozzarella, lök, svamp, skinka, kyckling, tomat osv) och sätt in i ugnen tills osten smält och börjar få lite färg.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page