top of page
  • hej388

Buffalo wings av blomkål med raw vitlöks- & örtdipp


Detta recept är inte bara en festlig och kul plantbaserad remake av den amerikanska klassikern Buffalo wings (heta kycklingvingar), den är dessutom god, nyttig och himla enkel att tillaga. Då de smakar som het kycklingvinge (utan ben) i konsistens och smak kan den få den mest veganmatsrädda släktingen att bli rejält förvirrad. 😉 Och såklart är de gluten- och mjölkfria. Enough said, you gotta try it!

Tips! Absolut godast när de är nygjorda och varma, .


BUFFALO WINGS AV BLOMKÅL  1 Blomkålshuvud 1,5 dl veg mjölk (ex mandel, havre, cashew) 1 dl vatten 1 dl rismjöl (eller durramjöl) 1,5 dl durramjöl 2 tsk vitlökspulver 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 nypa cayennepeppar 1/2 tsk salt 1/4 tsk peppar 1 msk olivolja 1 dl bbq-sås (jag väljer Kung Markattas ekologiska) Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ihop alla kryddor och häll i en skål ihop med mjölken, vatten, mjöl och bbq-sås. Vispa ihop till en sås. Skölj av blomkålen och skär upp den i små halva buketter. Lägg dem i skålen med sås och rör om med en sked så att såsen täcker buketterna. Lägg sedan buketterna på en bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i ca 20-25 minuter, se upp så att de inte bränns. Servera dem varma och gärna med grönsaksstavar och dippsås med vitlök och örter.

RAW DIPPSÅS MED VITLÖK & ÖRTER  3 dl cashewnötter (blötlagda i 2 timmar) 1,5 dl vatten (obs! till såsen och ej blötläggningen) salt 2 tsk lökpulver 2 vitlöksklyftor en nypa chilipulver 2 msk koriander 2 msk persilja Blötlägg cashewnötterna genom att lägga dem i en skål och fylla på med vatten så att det täcker nötterna och lite till. Låt dem stå och svälla i minst 2 timmar, detta moment kommer göra så att nötterna kan mixas krämiga. Häll sedan av vattnet och lägg dem i en mixerskål ihop med 1,5 dl kallt vatten, samtliga kryddor och örter. Mixa i ett par minuter tills du har fått en krämig konsistens och servera den kall.

264 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page