top of page
  • hej388

Fylld zucchini med kyckling, tomat & basilika

Efter en heldag i produktionsstudion, besök på tryckeriet och leverans-turné så är nu mängder av ljus (och även tjuvstart av vårt yogaspray) påväg till både ”gamla” och nya återförsäljare. Samt ett stort gäng kunder här i Norrköping. 🙂 Jag älskar känslan att se alla produkter stå klara uppstaplade och redo att sprida ljus och doft i sina nya hem. Det var med en pirrande känsla jag låste dörren och gick hem, nu blir det inget mer jobb förrän oktober – och det ska bli så roligt att få insupa inspiration ute i världen innan vår högsäsong drar igång.

När jag hämtade upp Jonathan ute hos mormor och morfar passade jag (med hjälp av lilleman såklart) på att skörda en stor skål tomater, plommon, basilika och ringblommor. Och det fick bli inspirationen till dagens middag. Som jag nämnt tidigare så tycker jag att det bästa man kan göra när det kommer till matlagning är att välja råvaror efter säsong, det vinner både miljö och plånbok på. Och dessutom smakar maten bäst när den fått odlas och mogna i naturens valda tidpunkt. Nu är det högsäsong för Squash/Zucchini och man kan fynda en ekologisk rackare för 10-15 kronor. Att fylla zucchinin med goda råvaror är både gott, mättande och ekonomiskt. Och det går att variera i oändlighet. Idag bjuder jag på en enkel, god, mättande och hälsosam fylld zucchini med bland annat kyckling, basilika, tomater och ost. Jag har valt att enbart ha ost som mejeriprodukt men vill man så kan man hälla i en skvätt grädde i röran innan man lägger i den i ”zucchini-båten”. Servera gärna med min fetaostkräm.


FYLLD ZUCCHINI MED KYCKLING, TOMAT OCH BASILIKA

2 portioner

1 stor zucchini

1 vitlökslyfta

1 gul lök

100 gram tomater

1 stort blad basilika

75 gram kyckling (lätt stekt eller färdiggrillad)

olivolja (eller en skvätt grädde)

riven ost/parmasan

örtsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela zucchinin på mitten. Gröp sedan ur innehållet och fräs lite lätt i olivolja tillsammans med 1 hackad gul lök och vitlöksklyfta. Lägg i en skål, hacka tomaterna och kycklingen och lägg ner dem också. Salta och ringla lite olivolja (eller grädde) och rör ihop allt ordentligt. Fyll sedan zucchinin och sprinkla riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter. Njut!

74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page