top of page
  • hej388

Hamburgarebröd (vegansk, lchf & paleo)


Dessa fluffiga hamburgarebröd har sedan ett år tillbaka varit riktigt poppis här hemma och är egentligen ett av mina frallrecept som jag har veganiserat. De är inte bara luftiga, utan även riktigt goda och helnyttiga! Både LCHF/Paleo-vänliga och vego/veganska – och kommer med stor sannorlikhet bli en ny favorit även hos er! Hoppas de ska smaka!


HAMBURGAREBRÖD 6-7 stycken3 dl mandelmjöl (eller häften durramjöl** och hälften rismjöl** vid nötallergi) 0,75 dl fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk havssalt 3 äggvitor* eller 1/2 dl kikärtspad 2 msk äppelvinäger 2,5 dl kokande vatten sesamfrön/vallmofrön till toppen _________________________ *Ej vegansk – **Ej LCHF/PaleoSätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan äggvitorna eller kikärtspadet hårt i en ny skål, häll i äppelcidervinägern och fortsätt vispa, häll på vattnet och vispa igen. Blanda sedan ner de torra ingredienserna lite snabbt. Forma till bollar, pensla på lite extra äggvita/kikärtsspad och strössla på sesamfrön/vallmofrön. Sätt på bröden på en bakplåtsklädd plåt och in i ugnen i ca 45-50 minuter. Låt dem svalna innan du skär upp dem. Njut!

329 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page