top of page
  • hej388

Michaelas kladdkaka

Jag har en fin vän vid namn Michaela som precis som jag älskar att experimentera i köket och så är hon sådär mysig och ofta tar med sig något spännande bakverk trots att det är hon som är bortbjuden. I helgen hade hon med sig en kladdkaka som var out of this world. Sååå god! Utan gluten, socker eller mjölk. Med små justeringar har jag även gjort den LCHF+Paleo-vänlig och idag har jag äran, tack vare M, att få bjuda er på receptet. Hoppas den får er på fall lika mycket som oss!

Då den innehåller kokossocker/björksocker så anser jag att den är väldigt ”festlig” (= lite utöver det extra och bör inte ätas varje dag). Är du på jakt efter en kladdkaka med annan sötning så rekommenderar jag min älskad kladdkaka med dadlar och honung/agave –klicka här för recept!

Festlig kladdkaka Ca 4 portioner

2 ägg 75 gram kokossocker eller björksocker (0,75 dl sötströ för LCHF) 35 gram kakao 100 gram kokosolja 60 gram kokosmjöl (äter man rismjöl kan man ersätta med 50 gram rismjöl) 1/2 tsk vaniljpulver nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form (jag använder en mindre springform) med lite kokosolja + mjöla med lite extra kokosmjöl. Vispa ägg och sötning poröst i en skål. Smält kokossolja och vispa i äggsmeten. Ta en ny skål och blanda de torra ingredienserna för att sedan blanda i dem i äggsmeten. Häll i formen och in i ugnen i ca 13-15 minuter. Ta ut när den är kladdig.

164 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page