top of page
  • hej388

Morotskaka (glutenfri & mjölkfri)

… Äntligen är årets första sommarmånad här och det måste vi fira med en riktigt god tårta! 🙂 Denna rörsocker- och glutenfria morotskaka har fått högsta betyg på alla ställen som jag tagit med den till och passar perfekt till både fest som vardag! Bakar du den är du varmt välkommen att lämna en kommentar om hur du gillade den. Det uppskattas av framtida bakare. ♡


MOROTSKAKA

4,5 dl havremjöl (mixat till ett mjöl) 4 dl mandelmjöl + lite extra att smörja formen med 115 gram tärnat smör/kokosolja för mjölkfri + lite extra att smörja formen med 2,25 dl krämig kokosmjölk (jag använder ALLTID garants rosa eller lila tetra) 1,25 dl honung eller agave 2 tsk bakpulver 4 ägg salt 1,5 tsk mald kardemumma 0,75 tsk mald ingefära 2,5 tsk mald äkta kanel 3,5 dl riven morot

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smet, blanda väl. Smörj en springform med smör/kokosolja och använd lite mandelmjöl som ströbröd. Häll sedan i smeten och in i ugnen i ca 45 minuter. Ta sedan ut och låt svalna helt innan du brer på frostingen.

Frosting

80 gram mjukt smör 1 msk citronsaft 250 gram creamcheese 1 dl honung Vispa allt till en jämn smet och ställ in i kylskåpet tills du ska bre på den på kakan. Bred på allt i ett tjockt lager och njut! 

258 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page