top of page
  • hej388

Nyttiga hallongrottor (lchf & paleo)

Idag bjuder jag på den klassiska kakan Hallongrotta eller även kallas Syltkaka, fast i nyttig tappning! Den är vegansk, PALEOitisk och LCHFvänlig – utan gluten, vitt socker, mjölk eller ägg. Hoppas den ska smaka!

NYTTIGA HALLONGROTTOR 10-12 stycken 75 gram smält smör*/kokosolja ev. 1 msk potatismjöl (skippa för strikt LCHF) 2,5 dl mandelmjöl 1/2 dl kokosmjöl 2 msk honung*/agave/lönnsirap (eller mer för ökad sötma) 1 tsk vaniljpulver 1/2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål, tillsätt det smälta smöret/kokosoljan och blanda om ordentligt till en deg. Låt stå i 10 minuter och gör under tiden hallonsylten. Klä en plåt med bakpapper, forma degen till små platta bollar, tryck i ett finger som ”hål” och häll i ordentligt med hallonsylt. Baka dem i ca 15 minuter (hål utkik så att inte botten bränns), ta ut och låt svalna innan du sätter tänderna i dem och njuter! HALLONSYLT 1 dl färska/upptinade hallon 1 msk chiafrön ev. 1 tsk honung*/agave/lönnsirap*ej veganskMixa hallon, sötning och chiafrön, låt sedan stå och svälla i 15 minuter.

386 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page