top of page
  • hej388

Raw vanilj- & jordnötsfudge

Och gravidsuget slår till igen… Men istället för att bunkra upp inför helgen med en påse vaniljfudge från hyllan med lösviktsgodis så slängde jag ihop ett gäng raw:a godisbitar att ersätta orginalet med. De är krämigare och mer tillfredsställande då man bli mätt på ett par stycken utan att få den där jobbiga mättnadskänslan. Basen har jag gjort av jordnötssmör och har inte testat någon annan typ av nöt- eller frösmör även om det säkert fungerar fint (typ tahini). De är fria från gluten, mjölk, vitt socker och ägg. Det blir en liten men naggande god sats och givetvis kan du dubbla den hur många gånger du vill! 😉

RAW VANILJ- & JORDNÖTSFUDGE 1 dl jordnötssmör 1,75 msk honung/lönnsirap*/agave* 1,75 msk kokosolja (gärna i smält konsistens, dvs över 25 grader) 1/4 tsk vaniljpulver (går att utesluta) stor nypa havssalt *veganskMixa allt i en matberedare eller mixer tills smeten har fått en slät konsistens. Häll upp i en bakplåtspappersklädd liten form (för att det enklare ska gå att ta loss) och ställ in i kylen i minst 1 timme. Behåll dem i kylen fram till servering, när du tar upp dem så bli de krämiga och härliga. Fungerar perfekt att frysa!

121 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page