top of page
  • hej388

Rödbetshummus

En stor favorit här hemma är denna ljuvliga rödbetshummus (och säsongen för rotfrukter närmar sig med stormsteg) och detta recept går på repeat! Perfekt som dipp, tillbehör, istället för sås och ja, går att servera till det mesta. Jag har postat det tidigare, men då det inte verkar ha följt med från min förra bloggportal så kommer det igen, njut!

Rödbeta är inte bara god och fin i mat utan framförallt proppad med nyttigheter som gör kroppen gott. Visste du bland annat att rödbetan ökar din prestationsförmåga och återhämtning vid träning, sänker blodtrycket och skapar ett skydd i din mage och slemhinnor som bland annat förebygger magsår? Så låt denna röda supermat följa med dig hem vid nästa mathandling.



RÖDBETSHUMMUS 3 medelstora rödbetor (kokta och skalade) 1 paket kokta kikärtor (avrunna och avtorkade) 1,5 msk tahini 2 vitöksklyftor (avsmaka gärna med mer om du vill ha starkare) 3 msk olivolja 0,5 tsk salt (avsmaka) 1 tsk spiskummin (viktigt!) 1/2 dl citronsaft Stavmixa allt till en jämn röra och servera kall. Njut!

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page