top of page
  • hej388

Saftig limpa med durra & teff (det perfekta brödet utan gluten, mjölk, ägg eller nötter)

Som ni säkert har förstått är jag alltid på jakt efter de perfekta brödrecepten som är naturligt glutenfria och hälsosamma! Detta bakade vi fram för ett par dagar sedan, det består av supermjölerna teff och durra, och är utan tvekan den godaste brödlimpan jag ätit sedan jag bytte till en glutenfri kost. Mer beskrivning behövs egentligen inte, det är fantastiskt som det är och supergott att rostas! Njut!


LIMPA MED DURRA & TEFF 1 limpa

25 g jäst 8 dl fingervarmt vaten 0,5 dl rapsolja 2 tsk salt 2 msk honung (kan uteslutas) ev. 1 tsk brödkrydda 40 g fiberhusk 375 g durramjöl 125 gram teffmjöl

Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Mät upp alla torra ingredienser för sig och tillsätt till jästvätskan. Vispa ihop till en smet och låt stå i ca 5-10 minuter för att svälla. Lägg sedan degen i en brödform (jag brukar klä den med papper) och låt den sedan jäsa 1,5 timma under bakhandduk. Sätt på ugnen på ca 210 grader och baka det i ca 80 minuter i mitten av ugnen, kika gärna till det då och då så att det inte bränns. Ta ut. låt svalna och njut!

3 202 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page