top of page
 • hej388

Smarrig räkpaj (lchf)


Igår hade vi finbesök av Ellinor och hennes fina lilla Walter. Efter att ha varit bästa vänner som unga är det lite extra kul att vi båda fick barn med bara sju månaders mellanrum. Ska bli otroligt kul att få se våra söner växa upp ihop. Passade även på att slänga ihop en smarrig räkpaj att bjuda på. Älskar pajer! Tänkte dela med mig av receptet. Jag har gjort om pajskalet till glutenfritt, fortfarande supergott men skippat alla tomma kolhydrater och istället fyllt det med mättande bra fetter, protein, vitaminer (så som kalcium och zink) och sesamin (skyddande mot cancer, hjärt- och kärlsjukdomar).

Pajskal

 1. 3 dl mandelmjöl

 2. 1/2 dl skalade sesamfrön

 3. 1 msk fiberhusk

 4. 50 g smör

 5. 1 tsk salt

 6. 1 ägg

 7. 1 dl riven ost

Pajsmet

 1. 300 g räkor

 2. 2 paket crabfish

 3. 4 dl creme fraiche

 4. 1 dl dil

 5. 0,5 tsk citronpeppar

 6. 1,5 dl riven ost (jag föredrar Wästerbottenost)

Pajskalet: Lägg mandelmjöl och sesamfrön i en mixer och mixa en stund. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta! samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ sedan in i kylen och låt den vila ca 30 minuter. Förgrädda sedan skalet i 175 grader i ca 10 minuter.

Pajsmet: Rör ihop räkor, crabfish, creme fraiche, dill, citronpeppar och ost till en smet och häll ut den i pajskaket. Grädda i 175 grader i 30-40 minuter.

SMAKLIG SPIS!


714 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page