top of page

Mina tips på kosttillskott

Denna sida innehåller annonslänkar för att du enkelt ska hitta till mina favoriter.

Samt en rabattkod på -20% hos Pureness som du kan använda fram till och med den 31 augusti 2022.

Som ni vet har kosten blivit en central del av mitt tillfrisknande och fortsatta välmående. Det vi stoppar i oss har en direkt påverkan på vårt blodsocker, immunförsvar, energi, ork, sömn, hormoner, humör, hår, hud och koncentrationsförmåga. För att se till att min kropp får i sig de ämnen den behöver har jag de senaste åtta åren valt att äta kosttillskott i form av vitaminer, mineraler och ämnen som boostar kroppen på bästa sätt. Jag har testat majoriteten av marknadens alla märken och minns själv vilken djungel det var att hitta det som jag tyckte om. Idag är min stora favorit Pureness, det är ett finskt märke med ett stort hjärta för hälsa. Och här under har jag listat några av mina must haves, hoppas det ska inspirera dig!

UPPGE KODEN "LOUISE" I KASSAN FÖR ATT FÅ -20% PÅ PURENESS SORTIMENT.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA DIT.

Beauty120kaps_700x.webp

KOLLAGEN BEAUTY

Dunderkuren för hud, hår & naglar

Efter år av sköldkörtelbesvär, graviditeter och amning, fick jag ett tunt hår som gick av och slets snabbare än jag hann få det att växa ut till önskad längd. Supertrist när man drömmer om ett långt och friskt hår... Så i vintras bestämde jag mig för att försöka göra en insats! Jag började äta Kollagen Beauty (som innehåller Kollagen, C-vitamin, Zink samt Biotin, fyra ämnen kända för att öka kvaliteten och uppbyggnaden av hud, hår och naglar). Sedan dess har mitt hår äntligen börjat växa snabbare och blivit starkare! STORT TIPS!

D-VITAMIN

Bästa D-vitaminen!

Att D-vitamin är en livsviktig för att vår kropp ska fungera, är det många som numera vet. Men visste du att solen här uppe i Sverige endast kan hjälpa oss producera d-vitamin mellan april/maj till augusti/september? Därefter är UV-strålarna för svaga för att ge någon effekt. Detta innebär att många bor i Skandinavien upplever d-vitaminbrist under det mörkare halvåret, vilket ofta kännetecknas med symtom som muskelsvaghet, stelhet, trötthet och nedstämdhet.

Här hemma äter hela familjen Premium D-vitamin (som är en stark d-vitamin och kommer i en smidig kapsel).

Dvita120kaps_700x.webp
Krill-Omgea-3-120-kaps_700x.webp

KRIILL OMEGA-3

Superboast för hormonhälsan!

Omega-3 är en essentiell fettsyra för vår hormonbalans, men är dessvärre idag allt svårare att få i sig genom maten vi äter.

Fleromättade fettsyror som Omega-3 stöder hjärnans, hjärtats, leverns och fettämnesomsättningens normala funktion. Och för oss med en menscykel eller i klimakteriet  så spelar Omega 3 en extra viktig roll för vårt välmående.

Pureness Krill Omega-3 innehåller krillolja, som är framställd både på ett ekologiskt och etiskt sätt, med 100% spårbarhet. Krillen fångas med en teknik som heter Ecoharvest-metoden i närheten av Antarktis. Fångstområdet anses ha världens renaste havsvatten, eftersom det ligger långt bort från fabriker och föroreningar.

Här hemma äter både vi vuxna och barn Krill Omega-3,

de kommer som mjuka kapslar.

ZINK

En av mina två favorittillskott för PMS!

Japp, Zink har utan tvekan varit en av två (ihop med magnesium) av de viktigaste tillskotten jag har använt för att minska min pms (som efter graviditeter blev mycket värre). Det har gjort stor skillnad för mig, och är inte konstigt med tanke på hur viktig mineralen är för vår menscykel och hormonhälsa.

Denna Zink är fantastisk, potent och sammansatt med C-vitamin som gör det enklare för kroppen att ta upp den!

Zink120kaps_700x.webp

MJÖLKSYRABAKTERIER

Probiotika som magen & immunförsvaret älskar!

En bra probiotika borde alla ta! Det är nämligen kärleksfulla mjölksyrebakterier som hjälper matsmältning och boostar tarmfloran - vilket i sin tur står för 70-80% av vårt immunförsvar.

Pureness mjölksyrabakterier är stark och motståndkraftig, vilket gör att den tar sig igenom magsyran och lättare tas upp av kroppen.

Maitohappo-60-SWE_700x.webp
Maitohappo-260-SWE_700x.webp

MAGNESIUM

För bättre sömn & mindre stress.

Magnesiumbrist kan vara boven bakom symtom som långvarig trötthet, muskelkramp, sömnsvårighet, nedsatt immunförsvar (kanske blir du lätt sjuk?) och irritation. Men är också viktig för vår hormonhälsa och kan lindra vår pms (minns du att jag nyss nämnde att det är en av mina viktigaste mineraler i just det syftet?).

Personligen kom jag i kontakt med magnesium då jag hade svårt att somna in och somna om, fick muskelkramp i vader och slutligen som tips mot min allt tyngre pms. Idag äter jag det regelbundet, upplever en mer balanserad menscykel och mindre stresskänslighet.

bottom of page