top of page
  • hej388

Avokado- & spenatröra

Denna gröna röra är perfekt som tillbehör på middagsbordet ihop med en sats fröknäcke (recept nedanför). För det är en sak som jag har insett: att berika middagsbordet med ett gäng enkla röror/spreds och lite fröknäcke är så otroligt gott och hälsosmart. Det gör det enklare att få i sig själv (och barnen) grönsaker och är rätt festligt, plus att det inte alls behöver vara så vidare komplicerat -mixa ihop en stor sats för flera måltider. Jonathan har på senare tid upprepat att det är roligt att det finns så många olika färger på maten på bordet. Barn ser saker ur ett lekfullt och färggrant perspektiv, använd det till din fördel istället för att försöka pränta in att de måsta äta något för att det är nyttigt… Denna röra är vegansk, (går att göra raw om du skippar förvällningen av spenaten), PALEO & LCHF. Och ser ni att något litet finger har smakat av den på ytan? Jonathan kunde inte hålla fingrarna borta när han fick höra att Spindelmannan älskar denna gröna dipp! Hoppas det ska smaka! ♥


AVOKADO- & SPENATRÖRA 1 liten burk 1 mogen avokado 2 stora nävar babyspenat 1 tsk citronjuice 2 tsk tahini 1/2 tsk spiskummin 1 msk hackad koriander 1 msk hackad bladpersilja 1/2 tsk havssaltBörja med att läga spenaten i en kastrull och täck allt med vatten. Koka upp i ett par minuter (förvällning) och sila bort vattnet. Lägg i spenaten i mixerskålen ihop med avokadon, citronjuice, tahini, spiskummin, koriander, bladpersiljan och havssalt, och mixa till en slät konsistens. Smaka av med eventuellt mer kryddor!

 

ISANS FRÖKNÄCKE 1 plåt

2 dl majsmjöl

1 dl sesamfrön

1/2 dl linfrön

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl olja (kokos eller oliv är att föredra)

2 dl kokande vatten

Sätt ugne på 150 grader. Blanda allt och kavla ut på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, antingen kavlar du ut det mellan två papper för att få det att inte kladda sönder eller så gör du som jag och blöter händerna med vatten/olja och plattar ut det för hand. Ha gärna en kopp vatten att blöta händerna i när det börjar kladda. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Ta ut, låt svalna och njut. Förvara i glasburk. 

83 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page