top of page
  • hej388

Avokadotoast (vegansk, paleo & lchf)


Alltså, SOM jag älskar denna avokadotoast! Jag kan bokstavligt talat leva på den till frukost, lunch och middag. För att sedan variera innehållet med det jag har i kylen, och så äta den till frukost, lunch, middag igen. Och igen. Ja, ni fattar. Jag och barnen (båda älskar den) käkar den ständigt numera. Jag älskar verkligen att den är så enkel att tillaga, men ändå så god och mättande att den passar lika bra till middag som mellanmål. Dessutom blir det en garanterad hit på brunchen!

Mitt ”snabba hälsobröd” slänger du ihop på ett kick, i detta ändamål plattar jag ut det ca 4-5 mm tjockt på en plåt och in i ugnen 15 minuter. Hur enkelt som helst! Och såklart kan man fylla toasten med precis det man känner för! 😉

Får receptet liv i ditt kök? Tagga gärna din bild med @organicbymommy så att fler hittar receptet! Hoppas den ska smaka! ♥

AVOKADO TOAST 2 skivor av mitt ”snabba hälsobröd” (recept finns här) En näve färsk babyspenat 2 msk pesto (recept längre ned) 3 soltorkade tomatskivor 1/2 avokado Havssalt Ev. fyra skivor ost (exempelvis Garants ekologiska gouda)

Börja med att skära mitt ”snabba hälsobröd” i skivor i storlek med traditionella brödskivor.Ta en brödskiva och lägg på en bädd av babyspenat, bred sedan på ett lager med pesto följt av de soltorkade tomaterna. Skär avokadon i lite tunnare skivor och lägg på tomaterna. Salta med havssalt. Hyvla av ett gäng ostskivor (skippa för veganskt) och lägg på toppen för att sedan avsluta med att lägga på den andra brödskivan. Platta ihop och grilla dem i toastjärnet tills den känns klar. Doppa gärna i pesto! Njut!

PESTO

1 kruka basilika

2 mindre vitlöksklyftor

0,75 dl cashewnötter/pinjenötter (mixa till ett mjöl)

1,5 dl olivolja

1,25 dl riven parmesanost* (ersätt med 1 dl cashewnötter för vegansk/paleo)

salt + peppar

Häll i allt i en mixer/stavmixa och mixa till en slät såsaktig konsistens. Smaka av med salt och vitlök. Ställ in i kylskåpet.

872 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page