top of page
  • hej388

Chokladpopcorn


På Jonathans treårskalas bjöd vi på chokladpopcorn – en favorit från min tid i Florida där vi ofta hade i M&M’s i den varma popcornskålen. Numera äter jag inte M&M’s men tycker det är festligt gott att göra en nyttigare variant av chokladpopcorn. Popcorn + choklad gifter sig oförskämt bra med varandra och är en smarrig historia till fredagsmyset och barnkalaset. Man kan alltid söta upp chokladen något med exempelvis honung/agave/lönnsirap, så att det passar alla smaklökar! Dessutom är det busenkelt att slänga ihop denna chokladiga härlighet! Hoppas det ska smaka!


CHOKLADPOPCORNPopcornkärnor (köp här) Kokosolja (köp här) Havssalt (mitt absolut bästa tips på salt hittar du här)

Mörk choklad / raw choklad (exemplevis denna) – eventuellt med lite sötning iform av honung*/agave/lönnsirap i när den smält

*Ej vegansk

_____________________________________________

Sätt en kastrull på spisplattan och häll i kokosolja så att det precis täcker botten. Häll därefter i popcornkärnor precis så att det täcker botten och sätt på ett lock. Vrid på värmen rejält och när det börjar poppa drar du ner värmen tills allt är poppat. Ställ popcornen åt sidan.

Smält därefter chokladen (ca 75 gram till 1 liter poppade popcorn) och häller över popcornen. Rör runt med sked eller rena händer. Sprid ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt, sprinkla havssalt över och låt dem stelna helt.

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page