top of page
  • hej388

FARMERS MARKET

Hej på er fina ni! Tänkte titta in med en uppdatering från USA. De senaste sju åren har jag regelbundet rest till Florida och New York, vilket nu gör det spännande att få uppleva Atlanta. Tidigare har en resa hit alltid varit förenat med ett högt intag socker, transfetter och en hög med intressanta tillsatser. Matkulturen här är generellt, som känt, väldigt skev och i högsta grad ohälsosam. Främst pågrund av att socker gömmer sig i stort sätt ALLT, GMO är ett faktum, besprutningen är hård och kött föds upp i rasande tempo proppat med antibiotika och hormoner. Att som invånare hitta bra och ren mat är en stor utmaning, desto klurigare är det som turist och oftast slutar det med att man ger upp och ger efter. Socker, kemikalier, gluten, transfetter och e-ämnen blir lätt vardagsmat. Denna resa är  annorlunda, jag är fast besluten om att hitta ett sätt att i det stora uppleva USA utan allt detta. Så denna vecka kommer jag dela med mig av de varumärken du ska leta efter och de eko/hälsotips som jag kommer över.

En varm rekommendation är Farmers Market. Trots den stora okunskap inom hälsa som finns i det amerikanska samhället så finns det också stor grupp renlevnads människor som brinner för ekologi och som odlar upp läckra råvaror utan skit. De säljer ofta sina produkter, så som grönsaker, kött, merjerier, hudvård, blommor med mera på så kallade Farmers Market. Som det svenska ”bondens marknad”, fast oftast i större storlek. Dessa marknader finns i alla stora städer och även i de flesta små. Genom att googla den plats du ska + farmers Market så får du enkel vetskap om vilka veckodagar/säsonger som är aktuella. Igår besökte vi en i centrala Atlanta och jag njöt i fulla drag. Av att insupa atmosfären och få möjlighet att frossa i rena och närproducerade råvaror. ♡ Åker ni till Atlanta hittar ni denna marknad vid Grant Park varje lördag mellan 09-13.

Nu är klockan strax 06:00 och jag ska gå upp och göra frukost. Förr hade en enorm bagel varit standard att äta, nu har jag med mig en helt underbar glutenfri limpa hemifrån (jag ska dela med av receptet under veckan såklart). Ha en fantastisk dag! ♡  Kram

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ubud

Comments


bottom of page