top of page
  • hej388

Glutenfri skagencheesecake

På fredag är årets kanske somrigaste dag här – midsommar! Och jag tänkte bjussa på ett riktigt omtyckt recept som vi har bjudit våra familjer flitigt på de senaste midsomrarna, påsk och jularna. Den går nämligen hem hos de allra flesta! receptet är ett omgjort klassiskt recept som jag gjort glutenfritt. Vill du göra det LCHF-vänligt kan du välja ett av mina andra bröd men min absoluta favorit är med mitt teffbröd (du hittar mina brödrecept listade här nedanför). Gör denna goding med fördel dagen innan så att den hinner stå och safta till sig. Hoppas ni provar den, ni kommer inte bli missnöjda! 🙂


Välj ett av mina brödrecept, ta ett par skivor eller 1-2 frallor av dem och smula ihop med det rumsvarma smöret till en brödig röra. Pressa ner till en botten i springformen och ställ i kylen.

Smeten 400 g räkor med skal 3,5 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 300 gram färskost (Arla samt Garant har båda en ekologisk variant utan tillsatser på 150 gram/styck) 0,75 dl finhackad dill 2,5 msk röd stenbitsrom 0,75 dl finhackad rödlök 4,5 stycken gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt och blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner dillen, rödlöken och stenbitsromen. Krama ur gelatinbladen och värm resten av crème fraichen försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnering: Räkor 1 citron 1 burk röd stenbitsrom dill Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar. NJUT!

#CHEESECAKES #TILLBEHÖRPÅMATBORDET #HÖGTIDER #NÖTFRITT #ÄGGFRITT #LUNCH #LCHFLÅGKOLHYDRATSKOST #RECEPT #GLUTENFRITT

109 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

LOUISE STRÖMBERG

SELF LOVE & FEMALE EMPOWERMENT

bottom of page