top of page
  • hej388

Godaste vegetariska hamburgaren (glutenfri & mjölkfri)


No joke, denna hamburgare smakar verkligen grymt gott och är på köpet full med näring! Perfekt till sommarens alla grillkvällar. Testar du den får du hemskt gärna lämna en kommentar och berätta hur du gillade den. ♥

Jag brukar baka mina fluffiga hamburgarebröd (recept här) till och serverar den gärna med en stor grönsallad och några goda såser /röd lök /mosad avokado (recept på röror finner du här).


VEGO HAMBURGAREBIFFAR 6-7 stycken740 gram svarta bönor (förkokta i tetra/konserv) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 gula paprikor 1,75 dl havremjöl (mixa havregryn till mjöl) 1 vispat ägg* eller 1 tsk fiberhusk salt & peppar 1/2 msk spiskummin 1 tsk chilipulver ev. 2 msk barbequesås Olivolja att steka i

1 gammal kökshandduk / saftduk _________________________ *Ej vegansk – **Ej LCHF/PaleoBörja med att skala lök och vitlök och hacka upp ihop med paprikan. Häll av spadet från svarta bönorna, skölj och sila dem. Lägg sedan i lök, vitlök, paprika och svarta bönor i en matberedare (eller i en skål om du hellre använder stavmixer). Mixa sedan till en hyfsat slät smet, ta fram en gammal kökshanduk eller saftduk, placera smeten i mitten och ta upp kanterna så att du kan vrida om duken med smeten i så att vattnet silas ut. Vrid ur ordentligt så i ett par minuter så att smeten inte blir så vattning. Och lägg sedan tillbaka den i matberedaren ihop med kryddor, salt, ägg/fiberhusk och bbq-sås – mixa igen. Låt smeten sedan stå i 5 minuter innan du tar upp ovh formar den till biffar. Jag gör mina biffar ca 1,5-2 cm tjocka. Stek dem sedan i olivolja på medelvärme tills de är helt genomstekta, vid grillning – pensla gärna på olivolja på dem.

218 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page