Jag är egentligen ingen större pastalover, men lasagne är något jag är riktigt svag för. Och kräsen med. Vilket gjorde mig så oerhört glad (och aningen förvånad) över att lyckas komponera ihop min vegetariska favorit just nu (och ligan början bli lång…) – VEGETARISK LASAGNE!!! Så god och förvånadsvärt enkel att slänga ihop. Hoppas att ni ska gilla den lika mycket som vi!
VEGETARISK LASAGNE
”Köttfärs-delen” är en sats av min grymt goda vegetariska ”köttfärssås”
2 medelstora zucchinis
ostsås:
1 ägg
2 dl grödde
250 gran riven ost
0,5 tsk salt
topping: 1 mozzarella, basilika + soltorkade tomater
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Tillred ”köttfärssåsen”
3. Laga ihop ostsåsen genom att hälla ägg, grädde, ost och salt i en kastrull och värm upp under upprörning tills osten har smält (OBS ska inte koka!). Ställ åt sidan.
4. Skär zucchinin i tunna skivor (eller använd osthyvel) och bred ut den i ett lager i en ugnsfast form.
5. Varva sedan lager med zucchini, färs och sås tills allt är använt. Toppa med en skivad mozzarella, basilikablad och hackad soltorkade tomater.
6. In i ugnen i ca 30 minuter. Njut!
Comments