top of page
  • hej388

Mumsig pizza (lchf)

Igårkväll lagade vi pizza som middag. Vi älskar pizza här hemma och egentligen är det ju en kanonrätt att improvisera ihop när fantasin tryter men kylskåpet består av gamla rester, för som topping går det ju faktiskt att variera i oändlighet. Visst är det smidigt (och billigt) att köpa klar pizzadeg, men den innehåller för det första många onödiga tillsatser och väldigt låg kvalitet på råvarorna. Att göra sin egen går både fort, är gott och det bästa är att man vet vad som är i den. Simon älskar Leilas pizzadeg, vilket vi brukar göra (då vi utesluter socker). Tyvärr innehåller de allra flesta både socker och en stor mängd vetemjöl, något vår hälsa klarar sig bäst utan. Visst är det gott, men jag klarar mig gärna utan och älskar att hitta riktigt goda varianter som gör min kropp gott. Igår provade jag Åses recept på pizzadeg och slängde i en skvätt olivolja. Förutom att den smakade saftigt god så är den helt glutenfri (går att göra mjölkfri) och innehåller väldigt lite kolhydrater men mycket protein!


1 plåt pizza ca 3 portioner – 100 g riven västerbottensost eller annan lagrad fet ost – 4 ägg – 0,75 dl vatten, grädde eller mjölk (jag tog grädde för att få upp fetthalten) – 1 msk fiberhusk – 0,5 dl mandelmjöl – 0,25 dl kokosmjöl – Lite salt – En skvätt olivolja (kan slopas)

Vispa ägg, grädde, olivolja, fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g. Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!

Jag toppade min pizza med eko passerade tomater, salami, mozzarella, gouda och riven ost. Sååå god -och nyttig!

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page