top of page
  • hej388

Ost- & skinkpaj (lchf)

Paj är en höjdare till måltid som man lätt glömmer bort, men som går att variera i all oändlighet och servera till såväl fest som vardagskväll. Här kommer en fantastiskt god och nyttig pajdeg utan gluten. Till det hittar ni fyllningen till en smarrig ost- och skinkpaj som går snabbt att laga. Går att göra till 100% LCHF. Hoppas det smakar!


PAJDEG

1 dl mandelmjöl

1 dl bovetemjöl (LCHF: Skippa bovete och ta 1 dl extra mandelmjöl)

0,5 dl kokosmjöl

0,5 dl sesamfrön

1 krm salt

50 gram smör (eller kokosolja)

1 ägg

0,5 dl olivolja

Stavmixa alla ingredienser och tryck ut i en springform/pajform. Ställ ugnen på 180 grader. Nagga och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. Skjuts in i ugnen i minst 10 min, men tills den fått färg.

OST- OCH SKINKFYLLNING

2 dl grädde

3 dl riven ost

5 ägg

0,5 tsk örtsalt

peppar

120 gram strimlad skinka

Lägg skinkan i botten på pajskalet. Mixa grädde, ost, ägg, örtsalt och peppar till en äggstanningssmet och häll över. Skjuts in ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Volia!

89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page