top of page
  • hej388

Pepparkaksmuffins (utan gluten, mjölk, socker eller nötter)

Här kommer ett himla gott muffinsrecept med pepparkakssmak. Sötman kommer från banan och dadlar. Den är nötfri men går att göra om (se anvisning) för att bli paleo-vänlig. Hoppas de smakar!


PEPPARKAKSMUFFINS

14-16 stycken

4 bananer

4 ägg

2 dl riven kokos

1 dl rismjöl

1 dl bovetemjöl

1/2 dl kokosmjöl

 (eller 2 dl mandeljöl + 1/2 dl bovetemjöl istället för 1 dl rismjöl, 1 dl bovetemjöl + 1/2 dl kokosmjöl om du vill ha den PALEO)

2 tsk bakpulver

10 hackade färska dadlar

3 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

nypa salt

4 tsk pepparkakskrydda (eller 1 tsk kanel + 1 tsk mald ingefära + 1/2 tsk kryddnejlika + 1/2 tsk kardemumma)

Sätt på ugnen på 165 grader. Mixa bananer och dadlar till en slät smet. Knäck i äggen och vispa ner resten av ingredienserna. Klicka i dem i muffinsformar och sätt dem i en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter. NJUT!

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page