top of page
  • hej388

Rackarns god rabarberpaj

I veckan var jag ute på mina älskade morföräldrars lantgård och insåg att trädgårdslandet äntligen blivit invaderat med den årliga rabarberligan. Så jag passade på att fylla upp en korg och ta med mig hem för att knåpa ihop ett nytt recept rabarberpaj. För givetvis måste varje matblogg ha ett recept på en riktigt god rabarberpaj, och denna blev verkligen himmelsk! Syrligheten från rabarberna trädde fram och mötte smuldegens krispiga krämighet. Mmmm… Vill man ha en sötare paj så rekommenderar jag er att öka mängden sötma, för oss vart det perfekt! Jag fick hjälp av ett par små händer som senare under dagen dessutom mer än gärna tog en ”påtår” av skapelsen när vi fick besök av mormor Vivi. Han gick raka vägen till kylskåpet och tyckte att det var fikadags igen!

Jag har valt att söta med honung, men kokossocker brukar vara ett knäckigt och gott alternativ så go crazy på det du gillar (och har i skafferiet).


RACKARNS GOD RABARBERPAJ

4-6 portioner (eller 3 gravid-portioner…)

500 gram rabarber (skalade och hackade i tunna bitar)

0,5 dl honung eller agave/kokossocker för vegansk

lite salt

lite kokosolja/ smör att smörja formen med

Smuldegen: 125 gram mjuk kokosolja (eller smör)

2 dl mandelmjöl (hasselmjöl om du inte tål mandel eller mer havregryn och då i mixad form denna gång)

ev. 0,5 dl hackade hasselnötter (kan uteslutas)

2,5 dl glutenfria havregryn (eller boveteflingor om du inte äter havregryn)

0,75 dl sötning (honung, agave, kokossocker eller lönnsirap exempelvis)

en nypa salt

Börja med att smörja en pajform och sätta på ugnen på 200 grader. Skala och hacka rabarbern i tunna skivor innan du häll på honungen och lite salt och rör om ordentligt. Bred ut i pajformen. Smuldegen: blanda ihop smör/kokosolja, mandelmjöl, havregryn, sötning och eventuellt hackade hasselnötter (går att utesluta) med händerna eller elvisp. Smula ut över  rabarberlagret och skjuts in i ugnen i ca 15-25 minuter eller tills den fått fin färg. Njut med vispad kokosgrädde med vaniljpulver, vispad grädde eller min vaniljsås (klicka här för recept).

#FRUKTPAJ #NYTTIGFIKA #NYTTIGTKALASBORD #NÖTFRITT #PALEOMEJERIFRITT #ÄGGFRITT #MJÖLKFRITT #RECEPT #VEGANSK #GLUTENFRITT

1 237 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

LOUISE STRÖMBERG

SELF LOVE & FEMALE EMPOWERMENT

bottom of page