top of page
  • hej388

Raw chokladfudge med apelsin

Inspirerad av min svägerska som under julafton bjöd oss på raw choklad med bland annat apelsin så var jag bara tvungen att göra om mitt recept på raw chokladfudge till en apelsinvariant. Resultatet blev så fruktansvärt bra att det numera kan titulera sig som mitt favoritgodis! De är fria från vitt socker, gluten och mjölk.Tänk dig Romerska bågar i krämig fudge-form – mitt i prick! Fast att de innehåller en stor portion näring till din kropp.. Win win! Och med en stor risk (chans?) att du vill äta upp dem allihop. Direkt. På stört! Och jag har utformat receptet så att ni kan justera typen av sötma så att den passar er kosthållning. Jag använder ekologisk honung, gärna raw från René Voltaire. Baka (släng ihop på ett par minuter) och njut!


RAW CHOKLADFUDGE MED APELSIN DELUXE ca 15-16 stycken 0,6 dl kokosolja 0,75 dl mandelsmör (eller cashewnöts-/hasselnötssmör) 2,5 msk honung/agave/björksocker/sötströ (sötströ eller björksocker vid LCHF/agave vid Paleo + vegan) 1 dl raw kakao (eller vanlig kakao av fin kvalitet) 1 tsk vaniljpulver rivet skal från en stor ekologisk apelsin

Smält kokosolja och jordnötssmör/annat nötsmör i en kastrull på medellåg värme tills dess att det blir en smet. Blanda i honung/agave/sötning och rör väl så att det fördelar sig ordentligt. Ta av kastrullen från plattan och häll i kakao, apelsinskal och vaniljpulver, blanda smeten väl och häll upp i mindreformar. Ställ in i frysen i minst 1-2 timmar. NJUT!

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page