top of page
  • hej388

Raw citron- & halloncheesecake med kardemummabotten

Holy moly vilken sommardröm! Raw citron- och halloncheesecake med kardemummabotten. På riktigt, håll i er! Den är SÅ GOD. Och väldigt enkel att göra. Utan gluten, mjölk, ägg och vitt socker. Jag har gjort den syrligt fräsch med lite somrig söthet i hallonen och kardemumman som gömmer sig i mandelbotten ger det hela en sista perfekt touch. Vill du göra den sötare kan du enkelt öka mängden honung. Prova och berätta gärna hur du gillade den -det är alltid så härligt att höra ifrån er! ♥


RAW CITRON & HALLONCHEESECAKE MED KARDEMUMMABOTTEN

6 bitar

Botten:

1,75 dl mandel

12 färska dadlar utan kärnor

0,5 tsk salt (gärna Himalaya)

1 msk kokosolja

Kryddblandning [1/2 tsk kardemumma + 1/2 tsk kanel + 1 krm vaniljpulver]

Mixa mandeln i en mixer till grova bitar. Hacka dadlar och häll i dem tillsammans med salt, kokosolja och kryddblandningen i mixern med mandel. Mixa till en smulig smet som du sedan trycker ut och plattar till i en pappersklädd form. Jag använder en klassisk brödform. Ställ sedan in i frysen medan du gör cheesecakesmeten.

Cheesecake:

3,25 dl cashewnötter blötlagda minst 5 timmar – helt över natten

1 dl + 1 msk citronjuice (ca 2 citroner)

1 tsk vaniljpulver

0,75 dl smält kokosolja

2 msk honung

2,5 dl färska hallon (använder du frysta så ska de vara helt upptinade)

Blötlägg cashewnötterna minst 5 timmar innan och helst över natten. Häll av vattnet från nötterna och dem, citronjuice, vaniljpulver, kokosolja och honung i en mixer och mixa tills det blir en slät smet. Det kan ta uppemot 6-7 minuter. Ta ut formen från frysen och häll på hälften av cheesecakesmeten i ett jämnt lager. Ställ in formen i frysen igen. Häll därefter ner alla hallon i sista halvan med smet och mixa tills den är slät. Ta ut formen igen och häll över hallonsmeten. Ställ i frysen för att få frosen cheesecake (som glasstårta men glöm ej att ta fram en bra stund innan servering för lite tining) eller i kylen för vanlig cheesecake-konsistens.

NJUT! ♥


74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page