top of page
  • hej388

Saftiga durrafrallor (utan gluten, mjölk, nötter eller ägg)

Igår kväll när regnet öste ner och vi åt varm soppa till middag så hade jag även fått hjälp av J att baka ”macka” till kvällsmaten, mer bestämt riktigt saftiga durrafrallor. Receptet har jag fått från min mamma som bakar dessa med stor popularitet bland mina syskon (vilket kan ses som det ultimata betyget för glutenfritt bröd 😉 ). Hon är fantastisk i köket och jobbar med att laga mat, och de senaste månaderna har hon tagit ett stort initiativ att förbättra matsedlarna radikalt på sin arbetsplats genom att införa härligt gröna och näringsrika nyheter utan gluten och socker. Så himla kul! Dessa frallor är förutom att vara himla goda i smak, naturligt fria från gluten, nötter, mjölk och ägg. Och innehåller durramjöl – ett naturligt sädesslag som jag älskar, både för smak och näringsinnehåll! I veckan kan ni läsa mer om mina favoritmjöler här på bloggen.

SAFTIGA DURRAFRALLOR ca 12 stycken

1/2 dl chiafrön 2 dl kokande vatten 5 dl durramjöl 1 dl rismjöl 2 msk fiberhusk 1 tsk salt 50 gram jäst 4 dl ljummet vatten (ca 37 grader) 1/2 dl rapsolja/olivolja 2 msk honung/lönnsirap för vegansk sesamfrön/pumpafrön/solroskärnor att toppa frallorna med

1. Börja med att hälla chiafrönen ihop med det kokande vattnet i en liten skål, låt svälla i ca 10 minuter 2. Blanda ihop alla torra ingredienser 3. Häll det fingervarma vattnet i en stor skål ihop med jästen som du smular ner, oljan, honungen och saltet. Blanda väl så att det löses upp med varandra 4. Häll sedan ner de torra ingredienserna och chiavattnet i skålen med jästvatten och vispa i ett par minuter 5. Låt degen stå i ca 10 minuter 6. Rulla dem sedan till önskad storlek och placera ut på en pappersklädd plåt, låt dem jäsa i 40 minuter – sätt under tiden på ugnen på 185 grader 7. Baka dem i ugnen i ca 20 minuter, låt dem sedan svalna en aning innan du avnjuter dem.

439 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page