top of page
  • hej388

Thailändska kycklingbullar med blomkålsris & picklad purjolök

Här kommer ett recept på något så himla gott som min svägerska bjöd oss på – thailändska köttbullar med blomkålsris och picklad purjolök. Det var så gott att jag var tvungen att fiska hem receptet och få laga ihop det dagarna efter, med justeringar utefter vad vi hade hemma. Såå gott! Att det dessutom är lowcarb, paleo, mejerifritt och glutenfritt gör det ju såklart inte sämre. Orginalreceptet har nötfärs men jag valde kycklingfärs då det är något vi äter mer av, resultatet blev riktigt gott! Jag serverar kycklingarna med hackad kokt blomkålsris. Den picklade purjolöken ger en oväntad god touch på resterande smakblandning och är väl värt att ta med som tillbehör. MUMS


6-8 portioner

Kycklingbullarna

800 gram kycklingfärs

1 tsk fiberhusk

2,5 tsk rödcurry

1 tsk salt

Lite olja att steka i (kokos/oliv)

Blanda färs, fiberhusk, röd currypasta och salt till en jämn smet. Rulla till lite större bollar. Stek ordentligt i olja. Ställ åt sidan.

Såsen

2 msk olja (kokos eller oliv)

1 mindre bit ingefära (ca 2-3 cm)

3 vitlöksklyftor

juice från 2 lime

2 msk tamarisoja

2-3 msk röd currypasta (mindre om du inte vill ha så starkt)

1 gul paprika

2 burkar kokosmjölk (ca 800 ml)

ev. 2 msk kycklingbuljong

ev. 1 msk kokossocker

Börja med att riva vitlök + ingefära och stek upp de bägge i olja i några minuter. Häll sedan i kokosmjölk, limejuice, tamarisoja, kycklingbuljong, kokossocker och currypasta. Smaka av med currypastan beroende på hur starkt du vill ha din sås. Hacka paprikan och häll i såsen tillsammans med kycklingbullarna -låt puttra i ca 5-8 minuter.

Picklad purjolök

1 purjolök

skal från 2 lime

juice från 1 lime

ev. 1 msk kokossocker

2 msk vitvinsvinäger

Blanda finrivet limeskal, limejuice, ev kokossocker och vitvinsvinäger. Strimla purjolöken och blanda samman med limelagen.

86 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page