top of page
  • hej388

Zucchinibröd (lchf & paleo)

Äntligen är grillsäsongen här! Visst blir man glad bara av doften av en tänd grill? Känner ni igen er i den kollektiva längtan som byggts upp under vinterhalvåret och som lätt resulterar i att man överäter sig på en viss typ av rätt under sommaren? Som gör att man vid höstens kant börjar känna mättnad och med nöje ställer in grillen igen? För att inte snöa in oss på samma typ av mat så har vi som sommarmål att med hjälp av nyfikenhet och fantasi (något jag har väldigt mycket av) utforska så mycket olika gottigheter som möjligt att ha på grillen i sommar. Olika rätter, röror, såser och tillbehör. Allt ska ha tre saker gemensamt: det ska vara gott, nyttigt och enkelt att laga från grunden!

Först ut tänker jag bjuda på mitt underbara zucchinibröd som jag använder som både frallor, hamburgare- och korvbröd. Detta recept har jag bakat efter i så många år, men fortfarande trots alla nya så blir det en fin klassiker – ni måste bara prova! Det är både gluten- och mejerifritt samt passar utmärkt i Paleo och LCHF. Kort och gott är det ett riktigt nyttobröd och smakar SÅÅÅ GOTT! Provar ni det -berätta gärna vad ni tyckte. Jag blir så glad av era kommentarer. Vill ni att jag ska svara er personligen -glöm inte att lämna emailadress. 🙂



ZUCCHINIBRÖD 6 stycken 4 ägg 1,5 dl finriven zucchini (krama ur vattnet) 1,5 dl mandelmjöl 2 msk fiberhusk 1,5 msk kokosmjöl 1/2 dl sesamfrön 3 msk solrosfrön 1/2 tsk salt 1,5 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga ca 3-4 minuter och blanda i zucchinin. Blande de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i, rör ihop. Låt svälla i 10 minuter. Forma till 6 st hamburgarebröd, korvbröd eller frallor och skåra dem. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna under duk!

302 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page