top of page
  • hej388

ATT INTE VARA SÅ JÄKLA EFFEKTIV HELA TIDEN

Vilken respons ”vänner sökes”-iniativet har fått (över 3000 läsare på mindre än 24 timmar), så himla kul! Jag har läst igenom varenda ”annons” och önskar att jag bodde nära er allihopa. För visst är det något alldeles speciellt med att få sitt liv berikat med vänner som förstår, stöttar och ger  energi utan att man behöver förklara eller försvara varför man väljer att leva på ett visst sätt. Det är vacker vänskap för mig. För mig var just den biten tuff när jag la om kost och livsstil, att möta det osynliga kravet på att behöva förklara varför jag väljer att inte äta eller leva mainstreamt (om vi nu ska ge namn åt den mat och livsstil som majoriteten utgår ifrån i samhället). Och det tog mig en bra stund att våga släppa på det dåliga samvetet som tidigare kom av att tacka nej till bullen eller inte känna behov av att lägga ut hela mitt synsätt för att få okej-stämpel av någon annan när våra livsstilsval kom i klinch. Det är sorgligt att man ska behöva känna sig obekväm med omgivningen för att man väljer annorlunda, när det borde finnas tillräckligt med plats för allas ögon att betrakta världen och ändå dela den på ett ödmjukt och respektfullt sätt. Men jag väljer att se det som en utmaning som stärker vårt inre och tror att om vi fortsätter att våga vara oss själva så sprider vi ett ljus som lyser upp alla obekväma skrymslen av möten mellan olikheter.

Tillbaka till vackra vänskaper – att då möta människor som delar ens intressen, värderingar och synsätt är ovärderligt och så stärkande. Därför känns det så roligt om nya vänskapsband knyts tack vare plattformen OrganicByMommy. Om du är en av de som sökt eller besvarat en vänskapsannons och fått napp -skriv gärna i framtiden och berätta hur det har gått! ♥ Vill du också söka nya bekantskaper – klicka här!

Idag har jag haft en skön hemmadag med barnen och bakning (surprise!), och avslutningsvis en härlig yogaklass som jag hade äran att få leda. Nu väntar sömn, något jag kämpar med att få in mer i min vardag. Jag är bra på att tjata på andra om att sova mer, men är urusel på att applicera det i mitt eget liv och ännu värre blir det med små barn som just nu agerar tidiga väckerklockor. Sömn i kombination med att skruva ner min inre effektivitetsvolym är mina stora utmaningar för tillfället, ni vet den där rackarns höga frekvensen som ständigt kräver att vi ska prestera och vara effektiva. Som tyvärr leder till galet mycket onödig stress. Jag är ambitiös som person och det är jag stolt över, men det måste finnas en balans mellan att göra och vila. Så jag övar numera dagligen på att skala ner och ta bort alla ”att göra”-listor. Att istället lägga mitt värdefulla krut på rätt saker, projekt och ändamål. Vad är er största utmaning just nu?

Sov gott! ♥

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page