top of page
  • hej388

Blommor & kombucha till bröllopet

Imorse vaknade jag upp efter att ha drömt att bröllopet var idag och att det lagom tills vi stod på stranden himlen blev helt mulen och började regna. Och att inget var fixat eller framtaget medan alla gästerna stövlade omkring och undrade vad som skulle ske. Mitt i allt kom en främmande kvinna fram till mig och pratade engelska och sa sig vara min blivande svärmor. Bestämt sa hon att en brud inte ska behöva göra något eller känna stress 14 timmar inom bröllopet utan att jag helt enkelt fick lämna över allt praktiskt till min syster. Min syster som inte har en blekaste aning om något alls med bröllopet fick förvirrat ta över ett slags protokoll och jag blev inlåst i en utomhustoalett… Mycket logiskt. Vaknade med panikkänslor och inser att pirret nu har stigit ett par hundra grader de senaste dagarna. För hörreni, vi gifter oss om 13 dagar!!!

Det mesta har börjat falla på plats. Bord och stolar är hyrda. Ceremoniplatsen är bokad och så även dess dekorationer och ljudsystem. Vi har lånat en akustisk gitarr så att min svåger slipper ta med sig en från USA. Maten som ska cateras är beställd. Musiken är så gott som vald…

Och idag följde jag med Komang på moppen till vår lokala blommarknad och botaniserade bland alla vackra lokala blommor till dekorationerna. Vi plockade ihop och köpte med en bukett hem, sedan kommer hon åka och köpa alla blommor vi ska ha själv precis dagen innan med tanke på att priserna blir högre om man som turist handlar. På eftermiddagen cyklade jag ner till det lokala kombuchabryggeriet Kombuchi och testade de olika smakerna. Då vi varken dricker läsk eller alkohol i vår familj så har vi valt att ha en kombuchabar (bland annat) och beställde smakerna Guava, Äpple/rödbeta, Gurkmeja och originalet utan smaksättning. En stor leverans kommer till vår villa i Sanur dagen innan bröllopet. Jonathan längtar så han spricker säger han!

Det som återstår nu är i runda slängar att spika fast exakt när ceremonin ska hållas (när Simon kommer har vi bokat in möte för att se över exakt plats och tid). Samt tårta/efterrätt (ska cykla till lokalt hak i Sanur när vi kommer dit i veckan) och ordna alla detaljer. För herregud så mycket detaljer ett bröllopet innebär… Insåg idag att jag faktiskt snart har styrt ihop ett helt bröllop själv på Bali, så sjukt! Och nu är jag mest nervös för att Simon ska glömma alla våra kläder och ring/smycken därhemma haha!?

Mitt i all planering och bröllopshigh så insåg jag att fokuset hela tiden har legat på bröllopet, men det häftigaste kommer ju sen – att få vara gift med för mig världens finaste människa. Den känslan slår allt!

Aja, nu måste jag sova! Imorgon ska jag cykla på tidig ashtangayoga och sedan hem och möta Deniese som flyttar in hos oss. Whooooop!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page