top of page
  • hej388

BRÖLLOPSPLANERING: 4,5 MÅNAD KVAR

Herregud! Det var ju nyss juli, och bokstavligt talat känns det som igår då jag och Simon bestämde oss för att förverkliga vår dröm att gifta oss på Bali. Nu är det november och om tre månader lyfter planet. Gah, vad hände liksom?! Där och då kändes det så avlägset och nu inser jag att vips så är det jul och någon dryg månad efter det sticker vi. Som jag skrev i somras så har jag tidigare aldrig sett mig som en tjej med stort intresse för bröllopsdetaljer och tillhörande bestyr, ändå chockades jag av att det trots allt flyttade in en liten inre mental bröllopsplanerare i mig när vi väl hade inbjudningarna i våra händer. Jag gav henne namnet Kate, hon har en brittisk accent med barsk ton och hon är den som numera dagligen påminner mig om att jag verkligen bör ta tag i att fixa bröllopsklänning, ring och ja, typ allt som har med bröllopet att göra. Speciellt eftersom att jag, barnen och barnvakt åker dit 5 veckor tidigare (då jag bland annat ska jobba) och då bör ha det mesta klart. Hehe. Så nu är jag igång!

Grejen är den att på Bali är allt möjligt, men också allt kan hända! Dvs – du kan spendera hur mycket pengar du vill på just bröllop, men du bör också ha en hel del förståelse för att ”mañana mañana” kan uppstå ( = det som lovas kanske inte alltid blir som man tänkt sig och det kanske inte sker på uttalad tid). Det kommer med hela ö-livet. Då det är en het bröllopsdestination för framförallt aussies och kiwis så kryllar det av bröllopskordinatorer att hyra för en bra slant. Och enligt mina vänner där så är det mer regel än undantag att balineserna dubblar priserna om du nämner att du ska ha det du köper till bröllop. Vår plan är att göra i stort sätt allt själva med förhoppning om att hålla nere priserna men ändå lyckas skapa den där romantiska och vackra känslan, det ska bli spännande!

Hela upplevelsen, ifrån själva bröllopet till att spendera 14 dagar ihop med familj och vänner där vi får visa den magiska ön, är en dröm. Men vi är inte sugna på att lägga en mindre förmögenhet på själva bröllopet. Istället vill vi vara kreativa, få in naturen i våra dekorationer istället för att köpa producerade saker och återanvända i den mån det går. Temat ska snarare gå i enkelhet, natur, blommor, levande ljus, solnedgång, bohemisk touch, färgglad mat, romantik och musik.

Okej, detta är vår att göra-lista:

Köpa brudklänning Jag letar som en tok efter en klänning i andra hand. Den får gärna vara enkel men elegant, romantisk, vacker och lite bohemisk. Jag tror att jag har hittat den rätta! Men då Simon läser bloggen och jag gärna vill ha den hemlig tills bröllopsdagen så får ni också vänta med att se!

⇒Prata med lokal guldsmedja om att smälta ”ny” ring av mina gamla Även här vill jag inte köpa nytt utan återanvända! Istället för ytterligare en ring på fingret så kommer jag ta med min förlovningsring i vitguld samt samla ihop smycken jag fått genom åren och besöka en guldsmed här i stan, med önskan om att smälta ihop allt till en ny. Jag behöver verkligen inte ha en ring för både förlovning och en för giftemål, utan bär gärna endast en ring för vår kärlek. Mitt önskemål här är att Simon väljer ett par ord som ska graveras in i den, som han ska få skriva ner på ett papper för mig att ta med till guldsmeden utan att jag läser dem förrän jag får ringen på bröllopsdagen.

Ceremonin:

⇒ Ta reda på vad för tillstånd som behövs för att hålla ceremonin på stranden ⇒ Planera hur vi vill att ceremonin ska hållas Vi vill inte ha en religiös vigsel, utan en romantisk personlig ceremoni med buddistiska/hinudistiska inslag och där Simon och jag har valt varsin sång som vi vill spela för varandra (som hålls hemlig för den andra tills dess). ⇒Köpa barnens kläder Jag skulle gärna vilja matcha barnens kläder med våra. Och även här håller jag ögonen öppna på tradera och säljsidor. ⇒ Ordna musik eller någon som sjunger ? ⇒ Ordna Simons kläder ⇒ Ordna dekorationer + stolar inför ceremonin ⇒ Ordna blommor till bukett och mitt hår Jag åker till en lokal blomstermarknad och väljer ut blommorna dagen innan

Bröllopsmiddagen: Vi kommer bjuda på bröllopsmiddag efter ceremonin, i trädgården av vår villa som vi hyr. ⇒ Beställa mat redan nu Vi beställer mat från en restaurang. Maten är inte helt spikad men vi vill ha mycket grönsaker, frukt och ekologiskt! ⇒ Planera bröllopsmiddagens innehåll ⇒ Beställa bröllopstårta Bröllopstårtan ska vara fri från socker och gluten! Min bekant Malaika driver en hälsorestaurang och henne ska jag prata med när jag kommer till Bali i februari med konkret önskemål. Hyra bord och stolar ⇒ Köpa blommor på blommarknaden ⇒ Ordna dekorationer ⇒ Beställa dricka  Varken jag eller Simon dricker alkohol och ingen i familjen dricker läsk, så kombucha kommer bli vår huvuddryck och när jag är i Canggu kommer jag gå till ett lokalt bryggeri och beställa.

⇒ Planera in ett gäng roliga aktiviteter för våra familjer att frivilligt ta del av under vår vistelse!

Ja, ungefär så ser listan ut. Har ni några roliga idéer som poppar upp i ert huvud, kring tankarna jag delade med mig av eller något roligt som ni själva har upplevt på bröllop? Kommentera gärna och berätta! 🙂

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page