top of page
  • hej388

Cakepops med kola & quinoa


Alltså dessa ”cakepops”… Så enkla, så drömmiga. Kärnan består av kola och puffad quinoa. Skalet av mörk choklad (eller raw choklad) med havssalt. Behöver jag säga något mer?!

CAKEPOPS MED QUIOLABOLL 25 dadlar utan kärnor 1/2 dl kokosolja 1 tsk havssalt 1/2 tsk vaniljpulver 1 dl qinoapuffar

Grillpinnar avklippta på mitten Raw choklad (finns här) eller gör din egen: 2 dl kokosolja (jag använder denna) 1 dl kakao (gärna raw – jag använder denna) 1/2 dl agave/honung*/lönnsirap

*Ej vegansk

_________________________ Börja med att mixa dadlar och kokosolja i en stark mixer/matberedare tills det blir en slät smet. Det tar ett par minuter, så ha tålamod, den ska verkligen bli ”kolig” i konsistensen. Häll därefter i vaniljpulvret och havssaltet och mixa igen. Lägg över smeten i en skål och häll i quinoapuffarna, blanda om ordentligt med händerna och rulla till bollar. Tryck ner en halv grillpinne i vardera boll och förvara i kylen medan du förbereder chokladen.

Smält chokladen om du köper den färdig (mörk eller raw choklad) eller, om du völjer att göra din egen, smält kokosoljan på svag värme och rör i kakao och sötning. Stavmixa väl och ta av från plattan, du har nu smält choklad redo att användas. Ta fram bollarna och med hjälp av en matsked rulla dem i den smälta chokladen. Placera dem på ett fat med bakplåtspapper på. Förvara dem i kylen fram till förtäring. Njut!

168 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Hur måga blir det av detta receptet på något uniefär?

Like
bottom of page