top of page
  • hej388

Chokladsmoothie

Ni vet att jag älskar att variera mina frukostar. Eller kanske är det att mina kreativa matidéer resulterat i en vana av att varje dag äta annorlunda än dagen innan. Kul, men inte vidare tidsbesparande och det lämnar min ibland trötta gravidhjärna till stillestånd. Så för att spara in lite tid och energi har jag tänkt ut en ny strategi att testa kommande tid framöver: vardagar innebär samma/liknande frukost och så får jag ta ut svängarna på helgerna istället. Mitt mål är att starta dagen med hög andel bra fetter, antioxidanter och protein, för hållbar mättnad och stabilt blodsocker men även för att kickstarta kroppen med intensiv näring. Och så ska det vara gott! Därför har jag (tack vare inspiration till idé) gjort till rutin att snabbt mixa ihop en chokladig hälsodrink till mig och lilleman som förser oss med den perfekta mängden nödvändiga fettsyror Omega 3, 6 och 9 samt antioxidanter som får cellerna att jubla.

Till den tar jag ett till två ägg eller ett gäng härliga och glutenfria pannkakor med smör och kanel på. Perfekt start på dagen!


SUPERDRINK MED CHOKLAD 1 portioner

2 dl vegetabilisk mjölk (havre, mandel eller cashew -eller så tar du en klick fet kokosmjölk ihop med 1,75 dl kallt vatten och mixar slät) 2 msk Udo’s choice (underbar oljeblandning – finns här) 1/2 banan 2-3 tsk rå kakao (viktigt att den är rå = superfood för din kropp – jag köper min här) 1 msk osötat jordnötssmör

Stavmixa allt till en slät drink och servera direkt!

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page